KookJij

Aalbessensorbet

Een heerlijk aalbessensorbet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aalbessensorbet te bereiden

Breng het water en de suiker aan de kook en laat 5 minuten ongeroerd koken. Laat in au bain marie afkoelen. Plet intussen de aalbessen en passeer ze door een fijne zeef. Voeg het aalbessenvocht bij de afgekoelde suikersiroop en voeg ook de aalbessenlikeur of aalbessenjenever toe en giet in een roomijsmachine of sorbetaire. Draai de sorbet af totdat het een vaste vorm heeft. Giet de sorbet tot bovenaan in kopjes en plaats terug in de diepvriezer tot gebruik.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anoniem

Anoniem zegt:
Zo, zo als ik het lees ziet het er lekker uit:p
anoniem

anoniem zegt:
wauw dit is echt kei lekker!:p
kitty

kitty zegt:
Ik ga dit gerecht uitproberen voor school, ik moet er een presentatie over maken!!:?
kimeli

kimeli zegt:
mmmmmmmm,
kei leker :p:D:p;):)
yunke

yunke zegt:
ik ga het proberen:):p
jepeni

jepeni zegt:
lijkt me lekker:p