Recept
« Terug naar recepten
Aalbessensorbet
PT45M
Aalbessensorbet
Een heerlijk aalbessensorbet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
33
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aalbessensorbet te bereiden
Breng het water en de suiker aan de kook en laat 5 minuten ongeroerd koken. Laat in au bain marie afkoelen. Plet intussen de aalbessen en passeer ze door een fijne zeef. Voeg het aalbessenvocht bij de afgekoelde suikersiroop en voeg ook de aalbessenlikeur of aalbessenjenever toe en giet in een roomijsmachine of sorbetaire. Draai de sorbet af totdat het een vaste vorm heeft. Giet de sorbet tot bovenaan in kopjes en plaats terug in de diepvriezer tot gebruik.
Anoniem zegt: