Recept
« Terug naar recepten
Appellaagjes in verse kaas
PT20M
Appellaagjes in verse kaas
Een heerlijk appellaagjes in verse kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mini-proeven Appelen & peren
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appellaagjes in verse kaas te bereiden
1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in fijne plakjes. Besprenkel met citroensap tegen het verkleuren. Stoof de plakjes 5 minuten in een nootje boter. Voeg 2 eetlepels honing toe. Laat afkoelen.
2. Stamp de hazelnoten in een vijzel. Blaas de velletjes weg.
3. Verdeel de appel over vier glazen. Schep er een laagje verse kaas over. Laat in elk glas een lepel honing bovenop de verse kaas glijden. Werk af met gehakte hazelnoten. Serveer koud.
2. Stamp de hazelnoten in een vijzel. Blaas de velletjes weg.
3. Verdeel de appel over vier glazen. Schep er een laagje verse kaas over. Laat in elk glas een lepel honing bovenop de verse kaas glijden. Werk af met gehakte hazelnoten. Serveer koud.