Recept
« Terug naar recepten
Arubaanse Pastechi
PT120M
Arubaanse Pastechi
Een heerlijk arubaanse pastechi recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
rob pool
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
ong.15 stuks personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Aruba
Keuken:
Caraibische
Bron:
The Pedagogical Institute of Aruba
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Arubaanse Pastechi te bereiden
DEEG :Doe alle ingrediënten behalve het water in een grote kom. Goed mixen en dan doe je beetje bij beetje het water erbij tot het deeg de juiste structuur heeft.
VULLING:
Gooi de margarine in een pan en wanneer deze enigszins is opgewarmd doe je er alles bij behalve het vlees. Wanneer alles een beetje gebakken is doe je ook het vlees erbij en bakt dit tot het gaar is. Laat het vlees daarna afkoelen. Van het deeg maak je ronde vormpjes. In het midden doe je wat vlees. Je bevochtigt de randjes van het deeg en je vouwt het vormpje dicht. Let op! Goed aandrukken. Met een vork druk je de randjes aan. Om de pastechi’s af te bakken kun je een grote pan gebruiken of een frituurpan. Als je een pan gebruikt, gooi je daar voldoende zonnebloemolie in en wacht tot het heet genoeg is. Dan doe je daar de pastechi’s bij en bakt ze bruin. Voila, de heerlijkste snack op de aardbodem. Je kunt de pastechi’s ook vullen met vis, kip en/of kaas.
VULLING:
Gooi de margarine in een pan en wanneer deze enigszins is opgewarmd doe je er alles bij behalve het vlees. Wanneer alles een beetje gebakken is doe je ook het vlees erbij en bakt dit tot het gaar is. Laat het vlees daarna afkoelen. Van het deeg maak je ronde vormpjes. In het midden doe je wat vlees. Je bevochtigt de randjes van het deeg en je vouwt het vormpje dicht. Let op! Goed aandrukken. Met een vork druk je de randjes aan. Om de pastechi’s af te bakken kun je een grote pan gebruiken of een frituurpan. Als je een pan gebruikt, gooi je daar voldoende zonnebloemolie in en wacht tot het heet genoeg is. Dan doe je daar de pastechi’s bij en bakt ze bruin. Voila, de heerlijkste snack op de aardbodem. Je kunt de pastechi’s ook vullen met vis, kip en/of kaas.
francis goudart zegt:
ik heb net kaaspasteitjes gemaakt, ze waren opzich wel lekker maar m'n buren ( antilianen) vonden het deeg te droog...wat heb ik verkeerd gedaan? Ik dacht zelf misschien een extra ei? Of het deeg laten rijzen? Zelf vond ik het deeg lekker, vooral dat zoetige smaakje maar snap wel wat ze bedoelde. Please help!:D