Recept
« Terug naar recepten
Asperges met kreeft en groene spaghetti
PT45M
Asperges met kreeft en groene spaghetti
Een heerlijk asperges met kreeft en groene spaghetti recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met kreeft en groene spaghetti te bereiden
Spoel de spinazie goed schoon, verwijder de steeltjes en blancheer de spinazie met aanhangend water
Spoel de spinazie af met koud water. Laat hem uitlekken, druk hem goed droog met keukenpapier.
Wrijf de spinazie door een zeef of pureer hem met een blender of staafmixer.
Kneed de bloem door de spinaziepuree, werk het ei erdoor en breng de massa op smaak met het zout. Laat het deeg een half uur rusten.
Maak de groenten voor de court bouillon schoon en snij alles in stukken.
Vul een flinke pan half met water, breng het aan de kook en voeg er de witte wijn en de groenten aan toe en kook de kreeft erin.
Na 20 minuten is de kreeft gaar. ‘Knip’ de kreeft open, verwijder het zwarte darmkanaal en het maagzakje en snij de staart in stukken.
Haal ook het kreeften vlees uit de kop en de scharen. Hou alles in wat court bouillon warm.
Stamp de schaal fijn in een vijzel.
Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn.
Snij de tomaten in stukken.
Verhit de olijfolie, leg er de kreeftenschaal in en fruit
ook de sjalotsnippers en de stukjes tomaat in.
giet er de witte wijn bij en vul bij met water tot alles onderstaat.
Laat de massa tegen de kook aan trekken.
Bestuif de werkplek met bloem, rol het groene deeg zeer dun uit en snij er smalle reepjes van.
Laat de reepjes een tijdje rusten.
Gaar de asperges volgens het basisrecept.
Zeef kreeftenschaal uit de massa en laat de vloeistof tot de helft inkoken.
Breng water met zout aan de kook en doe de spaghetti in het kokende water.
Laat het water opnieuw aan de kook komen en schep de spaghetti na 3 tot 4 minuten uit het kokende water. Hou de spaghetti onder de koude kraan en laat ze in een zeef uitlekken.
Haal de asperges uit het kooknat en laat ze kort uilekken op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier.
Maak de gezeefde kreeftensaus af met koude boter en breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout.
Smelt een beetje boter in een pannetje en wals de
spaghetti door de boter tot hij warm is.
Snij hef kreeftenvlees in stukjes, verdeel de spaghetti over de borden, verdeel het kreeftenvlees, schep er wat kreeftensaus over en verdeel; de asperges over de borden.
Spoel de spinazie af met koud water. Laat hem uitlekken, druk hem goed droog met keukenpapier.
Wrijf de spinazie door een zeef of pureer hem met een blender of staafmixer.
Kneed de bloem door de spinaziepuree, werk het ei erdoor en breng de massa op smaak met het zout. Laat het deeg een half uur rusten.
Maak de groenten voor de court bouillon schoon en snij alles in stukken.
Vul een flinke pan half met water, breng het aan de kook en voeg er de witte wijn en de groenten aan toe en kook de kreeft erin.
Na 20 minuten is de kreeft gaar. ‘Knip’ de kreeft open, verwijder het zwarte darmkanaal en het maagzakje en snij de staart in stukken.
Haal ook het kreeften vlees uit de kop en de scharen. Hou alles in wat court bouillon warm.
Stamp de schaal fijn in een vijzel.
Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn.
Snij de tomaten in stukken.
Verhit de olijfolie, leg er de kreeftenschaal in en fruit
ook de sjalotsnippers en de stukjes tomaat in.
giet er de witte wijn bij en vul bij met water tot alles onderstaat.
Laat de massa tegen de kook aan trekken.
Bestuif de werkplek met bloem, rol het groene deeg zeer dun uit en snij er smalle reepjes van.
Laat de reepjes een tijdje rusten.
Gaar de asperges volgens het basisrecept.
Zeef kreeftenschaal uit de massa en laat de vloeistof tot de helft inkoken.
Breng water met zout aan de kook en doe de spaghetti in het kokende water.
Laat het water opnieuw aan de kook komen en schep de spaghetti na 3 tot 4 minuten uit het kokende water. Hou de spaghetti onder de koude kraan en laat ze in een zeef uitlekken.
Haal de asperges uit het kooknat en laat ze kort uilekken op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier.
Maak de gezeefde kreeftensaus af met koude boter en breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout.
Smelt een beetje boter in een pannetje en wals de
spaghetti door de boter tot hij warm is.
Snij hef kreeftenvlees in stukjes, verdeel de spaghetti over de borden, verdeel het kreeftenvlees, schep er wat kreeftensaus over en verdeel; de asperges over de borden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Dit is best te betalen, verhoudingsgewijs is asperges goeie asperges duurder, ik zou het zeker eens proberen:);)
succes m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Valt best wel mee,proberen het is best een uitdaging, succes:);)
m.v.g. Bert Allers
liske zegt:
bertal zegt:
Vooral niet doen , dat gruwelen, anderen vinden het heerlijk en je moet ieder in zijn waarde laten, :);)
maar toch, succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers