Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool en schaaldieren uit de oven
PT30M
Bloemkool en schaaldieren uit de oven
Een heerlijk bloemkool en schaaldieren uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool en schaaldieren uit de oven te bereiden
1).Bekleed een ovenblad met alu-folie en vet ietsje in. Leg hierop de stukjes bloemkool, welke eerst in 3 eetlepels olie zijn gewenteld en vervolgens zijn bestrooid met veel peper en ietsje zout. Laat de bloemkool in een minuutje of 10-12 garen en haal dan uit de oven.
2).In de 10-12 minuten oventijd bakken we het broodkruim bruin, goud-geel en krokant in 2 eetlepels hete olie in een anti-aanbakpan. Houd apart.
3).We maken een mix van 1 eetlepel olie, gehakte peterselie, de citroenzeste en de knoflook. Hierin wentelen we de krab-kreeft-garnaal.
4).We schuiven de bloemkool op het ovenblik iets naar de kant en op die plek spreiden we het schaaldiervleesmengsel uit op de alu folie. Vervolgens besprenkelen we dit met een paar eetlepels citroensap. We schuiven het blik weer de oven in voor 5 minuten en klaar is Kees (ik bedoel Jan!).
2).In de 10-12 minuten oventijd bakken we het broodkruim bruin, goud-geel en krokant in 2 eetlepels hete olie in een anti-aanbakpan. Houd apart.
3).We maken een mix van 1 eetlepel olie, gehakte peterselie, de citroenzeste en de knoflook. Hierin wentelen we de krab-kreeft-garnaal.
4).We schuiven de bloemkool op het ovenblik iets naar de kant en op die plek spreiden we het schaaldiervleesmengsel uit op de alu folie. Vervolgens besprenkelen we dit met een paar eetlepels citroensap. We schuiven het blik weer de oven in voor 5 minuten en klaar is Kees (ik bedoel Jan!).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: Verdeel over voorverwarmde borden de bloemkool en leg daar op het schaaldierenvlees. Strooi daarover wat gebakken broodkruim en nog wat peper. Versier met wat groene peterselie takjes.
fabita zegt: