Recept
« Terug naar recepten
Borstplaat
PT20M
Borstplaat
Het perfecte recept voor borstplaat.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
49
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Borstplaat te bereiden
Laat de suiker met de vanillesuiker, boter en slagroom smelten in een pan met dikke bodem. Gebruik eventueel een warmhoudplaatje, zodat het niet te snel gaat. Roer tot de suiker helemaal is gesmolten. Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het geheel dikker wordt en je het langs de rand hard voelt worden. Zet de vormpjes op bakpapier. Giet de massa voorzichtig over in de vormpjes. Laat hard worden, zodat je de borstplaat makkelijk uit de vormpjes kunt halen.
Tip
Gekleurde borstplaat? Voeg 2 eetlepels limonadesiroop toe aan het suikermengsel.
Tip
Gekleurde borstplaat? Voeg 2 eetlepels limonadesiroop toe aan het suikermengsel.
Anna Koudys zegt:
Deze vormpjes kun je kopen bij bijvoorbeeld blokker, dille en kamille. Je kan daar de rvs uitsteekvompjes voor gebruiken.
Groetjes,
Anna
KookJij.