Recept
« Terug naar recepten
Bramen kaneeltaart
PT80M
Bramen kaneeltaart
Een heerlijk bramen kaneeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bramen kaneeltaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een ronde bakvorm van ca. 23 cm met bakpapier.
Klop de boter, de suiker, de amandelen, de bloem, het ei, de helft van de kaneel en de vanille-essence in een kom door elkaar.
Schep de helft van het mengsel in de vorm en strijk het met een vork enigszins vlak. Strooi de bramen erover en verdeel de rest van het beslag erover. Alle bramen moeten bedekt zijn.
Zet de vorm op de bakplaat en bak de taart 1 uur, tot hij goudbruin en veerkrachtig is. Laat hem in de vorm afkoelen.
Leg de taart op een rooster en strooi de kaneel en de poedersuiker erover.
Klop de boter, de suiker, de amandelen, de bloem, het ei, de helft van de kaneel en de vanille-essence in een kom door elkaar.
Schep de helft van het mengsel in de vorm en strijk het met een vork enigszins vlak. Strooi de bramen erover en verdeel de rest van het beslag erover. Alle bramen moeten bedekt zijn.
Zet de vorm op de bakplaat en bak de taart 1 uur, tot hij goudbruin en veerkrachtig is. Laat hem in de vorm afkoelen.
Leg de taart op een rooster en strooi de kaneel en de poedersuiker erover.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ajna zegt:
Het recept is trouwens heel simpel en snel te maken, kan bijna niet mislukken.
ajna zegt: