Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonensoep
PT30M
Bruine bonensoep
Een heerlijk bruine bonensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
25
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonensoep te bereiden
Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui en wortel en laat ze 5 min. smoren. Voeg de blik bruine bonen toe en vul het aan met 1/4 liter water. Doe vervolgens laurierblad, bonenkruid en tomatenpuree in de pan. Breng alles aan de kook en laat de soep circa 15 min. zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of roerzeef. Breng de bruine-bonensoep op smaak met peper en zout.
Lekker met sneetjes roggebrood met boter.
Lekker met sneetjes roggebrood met boter.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sjeef zegt:
Het is een recept dat uit het voormalige Indië (nu Indonesië) stamt. En dit is een origineel recept uit de koloniale tijd van Nederland en Indië. Het lijkt mij toe dat sago ook door maizena kan worden vervangen. Wel weet ik dat mijn moeder sago gebruikte in de keuken. Maar dan praten we wel over meer dan vijftig jaar geleden.
derbyke zegt:
derbyke zegt:
ben zegt:
bedankt.
slaatje zegt:
derbyke zegt:
slaatje zegt:
Willem Boer zegt:
Jan Teussink zegt:
Dan heb je een veel krachtiger bouillon.
Vr Gr Jan