Recept
« Terug naar recepten
Chocoladesoesjes
PT45M
Chocoladesoesjes
Een heerlijk chocoladesoesjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5-10 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladesoesjes te bereiden
Het water met boter en zout aan de kook brengen. De eieren in een kommetje doen en even goed los kloppen. Als boter gesmolten is pannetje van het vuur halen en de bloem in een keer erbij doen en goed doorroeren totdat vocht en meel van de zijkant en bodem van de pan loslaat. Beetje bij beetje het ei toevoegen. Pas een volgend scheutje ei erbij doen als het vorige helemaal is opgenomen. Overdoen in spuitzak of apparaatje en toefjes op een bakplaat (met bakmat of bakpapier bekleed) spuiten. In een oven van 220°C gedurende 15 minuten bakken. Na de baktijd de oven een paar minuten open zetten en de soesjes langzaam laten afkoelen. Na vijf minuten de soesjes op een rooster buiten de oven zetten.
Slagroom en candarel (of suiker) opkloppen. Soesjes vullen. De chocolade breken en samen met de kookroom in een schaaltje voor 20 sec. in de magnetron koken (vol vermogen, 750W). Goed doorroeren en zo warm mogelijk de soesjes met bovenkant in de chocolade dopen. Laten afkoelen zodat de chocolade hard kan worden, eventueel in de koelkast.
Slagroom en candarel (of suiker) opkloppen. Soesjes vullen. De chocolade breken en samen met de kookroom in een schaaltje voor 20 sec. in de magnetron koken (vol vermogen, 750W). Goed doorroeren en zo warm mogelijk de soesjes met bovenkant in de chocolade dopen. Laten afkoelen zodat de chocolade hard kan worden, eventueel in de koelkast.
Mijn kookverhaal (Tania Heeren)
Tijdens de 'life and cooking' uitzending van 15 februari werd door de kok aandacht besteed aan het maken van moorkoppen (chocoladebollen). Vaak maakte ik al chocoladesoesjes. Een goedkope traktatie die het altijd goed doet.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tania zegt:
anoniem zegt:
vjennie zegt:
linda zegt:
ziet er wel lekker uit:p:(