Recept
« Terug naar recepten
Dessert : gemarineerde peer met ijs
PT60M
Dessert : gemarineerde peer met ijs
Een heerlijk dessert : gemarineerde peer met ijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
... personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert : gemarineerde peer met ijs te bereiden
Peren schillen , halveren en klokhuis verwijderen.
Doe deze in een kookpot en overgiet met een deel rode wijn en pineau de peren moeten wel volledig onderstaan evenzeer de krenten toevoegen. Eenmaal aan de kook gebracht het vuur lager zetten en laat nu maar zachtjes pruttelen +/- 60min. Haal de peren eruit en bind de marinade een klein beetje.
De peren mooi gekleurd en beetgaar op bord dresseren bolletje ijs erop het wafelstokje een beetje slagroom erbij en afwerken met cacao poeder.
Het glaasje niet vergeten te vullen met het heerlijk sausje.
Doe deze in een kookpot en overgiet met een deel rode wijn en pineau de peren moeten wel volledig onderstaan evenzeer de krenten toevoegen. Eenmaal aan de kook gebracht het vuur lager zetten en laat nu maar zachtjes pruttelen +/- 60min. Haal de peren eruit en bind de marinade een klein beetje.
De peren mooi gekleurd en beetgaar op bord dresseren bolletje ijs erop het wafelstokje een beetje slagroom erbij en afwerken met cacao poeder.
Het glaasje niet vergeten te vullen met het heerlijk sausje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerard Schaefers zegt:
Waarmee wordt dat gebonden Hilde?
annemie zegt:
Ga deze week bij de slijter langs.Laat wel weten of ik hem heb gevonden. Groetjes Annemie
slaatje zegt:
Groetjes Gerda :p;)
annemie zegt:
Groetjes
derbyke zegt:
derbyke zegt: