Recept
« Terug naar recepten
Focaccia met kerstomaatjes
PT45M
Focaccia met kerstomaatjes
Een heerlijk focaccia met kerstomaatjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Focaccia met kerstomaatjes te bereiden
Aardappels schillen en koken in zout water. Als ze gaar zijn de aardappels prakken en af laten koelen. De bloem, het gist (opgelost in een kopje lauw water) en een halve eetlepel tafelzout toevoegen. Het mengsel met je handen tot èèn geheel kneden (het moet een compact maar zacht deeg zijn). Het deeg op een ingevette bakplaat leggen en het gehele oppervakte van de bakplaat bedekken met het deeg. Ongeveer een uur laten rijzen in een lauwe omgeving (bakplaat bedekken met een vochtige theedoek). Als het deeg gerezen is, is het ongeveer 4 à 5 cm hoog. Prik met je vinger hier en daar gaatjes in het deeg. Bestrooien met wat grof zeezout. Nu de tomaatjes halveren en op het deeg leggen en de oregano er overheen strooien. Het bakblik in de voorverwarmde oven doen (200°c) en na 10 minuten in een beker 30 ml olijfolie en 50 ml water met een vork mengen en over de focaccia gieten. Daarna nog 20 a 30 minuten in de oven zetten, totdat de focaccia goudbruin is.
Ate zegt:
Je kunt wel droge gebruik maar dan 25gr gedeeld door 3