Recept
« Terug naar recepten
Franse chocoladetaart
PT60M
Franse chocoladetaart
Een heerlijk franse chocoladetaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Franse chocoladetaart te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een taartvorm van 18 cm doorsnee en 5 cm diepte met bakpapier. Vet het papier met boter in en bestrooi het met bloem.
2. Klop in een kom de boter met een houten lepel romig. Vul de pan voor de helft met water, breng het aan de kook en haal de pan van het vuur. Doe de chocolade in een kom en houd die boven het water zonder dat de kom het water raakt. Laat de chocolade smelten onder af en toe roeren. Laat de chocolade afkoelen op kamertemperatuur. Roer er de boter door en zet apart.
3. Klop de eidooiers en de suiker in een kom tot een bleek mengsel. Voeg het chocolademengsel toe en roer met een grote metalen lepel.
4. Klop in een kom het eiwit stijf; klop het niet droog. Schep met een grote metalen lepel het eiwit in drie porties door het chocolademengsel. Zeef de bloem en roer die voorzichtig door het mengsel.
5. Schep het mengsel in de taartvorm en bak de taart in een half uur gaar. Laat de taart 10 minuten afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Serveer hem warm met poedersuiker.
2. Klop in een kom de boter met een houten lepel romig. Vul de pan voor de helft met water, breng het aan de kook en haal de pan van het vuur. Doe de chocolade in een kom en houd die boven het water zonder dat de kom het water raakt. Laat de chocolade smelten onder af en toe roeren. Laat de chocolade afkoelen op kamertemperatuur. Roer er de boter door en zet apart.
3. Klop de eidooiers en de suiker in een kom tot een bleek mengsel. Voeg het chocolademengsel toe en roer met een grote metalen lepel.
4. Klop in een kom het eiwit stijf; klop het niet droog. Schep met een grote metalen lepel het eiwit in drie porties door het chocolademengsel. Zeef de bloem en roer die voorzichtig door het mengsel.
5. Schep het mengsel in de taartvorm en bak de taart in een half uur gaar. Laat de taart 10 minuten afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Serveer hem warm met poedersuiker.
Annemarie zegt: