Recept
« Terug naar recepten
Gebakken longhaas
PT30M
Gebakken longhaas
Een heerlijk gebakken longhaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken longhaas te bereiden
Verwijder het vlies rond het vlees. Snijd de longhaas langs de midden’zeen’ in twee mooie lange ‘hazen’. Kruid het vlees met zout en peper
Verhit de olie in een koekenpan en voeg dan pas de boter toe. Schroei beide stukken vlees rondom dicht en bak ze 2 minuten per kant. Neem het vlees uit de pan en laat het 10-20 minuten rusten. Schuif het vlees voor het serveren ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven van 160º- 170º C. Snijd het vlees ‘kort’ op de draad in mooie plakken
Verhit de olie in een koekenpan en voeg dan pas de boter toe. Schroei beide stukken vlees rondom dicht en bak ze 2 minuten per kant. Neem het vlees uit de pan en laat het 10-20 minuten rusten. Schuif het vlees voor het serveren ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven van 160º- 170º C. Snijd het vlees ‘kort’ op de draad in mooie plakken