Recept
« Terug naar recepten
Gebraden eend met rode kool
PT90M
Gebraden eend met rode kool
Een heerlijk gebraden eend met rode kool recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden eend met rode kool te bereiden
Eend:
De eend goed wassen en afdrogen.
De appels wassen, de klokhuizen verwijderen en in vier gelijke stukken snijden.
De binnenkant van de eend goed insmeren met het zout.
De stukjes appel en de gehele ui in de buikholte doen, de overgebleven stukjes appel bewaren.
Het vel van de eend met een scherp mes inkerven tot aan het vlees en met het zout en de knoflook insmeren.
Nu de eend op zijn rug op de braadslede leggen.
De overgebleven appelstukjes, de overgebleven knoflook en de kruidnagels naast de eend leggen op de braadslede.
Twee deciliter (200cc) water toevoegen op de braadslede.
Het geheel bedekken met alufolie en in de oven plaatsen. Braad het geheel in de elektro oven gedurende 60 minuten op 180 graden C. Dan de eend uitnemen, de folie verwijderen en de eend in 4 stukjes snijden. De gekookte aardappelen ernaast leggen en het geheel weer in de oven plaatsen. Als het vlees mooi bruin en knapperig is geworden, dan zijn de aardappelen ook gaar.
Rode kool:
De kleingesneden ui in de olie goudbruin bakken en de rode kool toevoegen.
De zout en de azijn erbij doen en het geheel 10 minuten laten stomen. (sudderen met de deksel op de pan).
Tot slot met de suiker, de kaneel en de kruidnagels mengen en nog 5 minuten zonder deksel laten pruttelen.
De eend goed wassen en afdrogen.
De appels wassen, de klokhuizen verwijderen en in vier gelijke stukken snijden.
De binnenkant van de eend goed insmeren met het zout.
De stukjes appel en de gehele ui in de buikholte doen, de overgebleven stukjes appel bewaren.
Het vel van de eend met een scherp mes inkerven tot aan het vlees en met het zout en de knoflook insmeren.
Nu de eend op zijn rug op de braadslede leggen.
De overgebleven appelstukjes, de overgebleven knoflook en de kruidnagels naast de eend leggen op de braadslede.
Twee deciliter (200cc) water toevoegen op de braadslede.
Het geheel bedekken met alufolie en in de oven plaatsen. Braad het geheel in de elektro oven gedurende 60 minuten op 180 graden C. Dan de eend uitnemen, de folie verwijderen en de eend in 4 stukjes snijden. De gekookte aardappelen ernaast leggen en het geheel weer in de oven plaatsen. Als het vlees mooi bruin en knapperig is geworden, dan zijn de aardappelen ook gaar.
Rode kool:
De kleingesneden ui in de olie goudbruin bakken en de rode kool toevoegen.
De zout en de azijn erbij doen en het geheel 10 minuten laten stomen. (sudderen met de deksel op de pan).
Tot slot met de suiker, de kaneel en de kruidnagels mengen en nog 5 minuten zonder deksel laten pruttelen.
Richard zegt: