Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aubergine
PT90M
Gevulde aubergine
Een heerlijk gevulde aubergine recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
anders
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aubergine te bereiden
-De aubergines in de lengte doorsnijden en uithollen tot er een rand van ongeveer een centimeter overblijft.
-De aubergines in de frietpan kort bakken en daarna goed laten uitlekken.
-Het vruchtvlees van de aubergine kleinsnijden.
-De ui in de koekenpan zachtjes fruiten.
-Gehakt toevoegen en rul bakken.
-Het kleingesneden vruchtvlees van de aubergines erbij doen.
-Het blik tomatenblokjes met sap erbij doen en goed door laten warmen.
-De wijn, laurierblaadjes, peper, zout, paprikapoeder en het bouillonblokje erbij doen en goed doorroeren.
-Blikje tomatenpuree erbij doen samen met de plakjes knoflook.
-Vuur laag zetten en de deksel schuin op de pan zetten en een half uur laten trekken.
-De uitgeholde aubergine's in een ovenschaal naast elkaar leggen en goed hoog opvullen met het gehaktmengsel.
-Plakjes tomaat erover verdelen en de geraspte kaas, afdekken met aluminiumfolie en 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C zetten.
-Folie verwijderen en nog 10 minuutjes in de oven.
Lekker met gekookte rijst en een salade van sla, tomaat, komkommer, lenteui, fetakaas en yoghurtdressing.
-De aubergines in de frietpan kort bakken en daarna goed laten uitlekken.
-Het vruchtvlees van de aubergine kleinsnijden.
-De ui in de koekenpan zachtjes fruiten.
-Gehakt toevoegen en rul bakken.
-Het kleingesneden vruchtvlees van de aubergines erbij doen.
-Het blik tomatenblokjes met sap erbij doen en goed door laten warmen.
-De wijn, laurierblaadjes, peper, zout, paprikapoeder en het bouillonblokje erbij doen en goed doorroeren.
-Blikje tomatenpuree erbij doen samen met de plakjes knoflook.
-Vuur laag zetten en de deksel schuin op de pan zetten en een half uur laten trekken.
-De uitgeholde aubergine's in een ovenschaal naast elkaar leggen en goed hoog opvullen met het gehaktmengsel.
-Plakjes tomaat erover verdelen en de geraspte kaas, afdekken met aluminiumfolie en 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C zetten.
-Folie verwijderen en nog 10 minuutjes in de oven.
Lekker met gekookte rijst en een salade van sla, tomaat, komkommer, lenteui, fetakaas en yoghurtdressing.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Origineel is dit een Turks gerecht maar ik heb hem helemaal veranderd met wijn en zo erin, ik persoonlijk en al mijn vrienden en kennissen vinden het heerlijk zo, het is alleen dus geen Turks gerecht meer!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
cookilos zegt:
apu zegt: