Recept
« Terug naar recepten
Gevulde paprika met fijne groenten en tuinkruiden
PT40M
Gevulde paprika met fijne groenten en tuinkruiden
Tip : Zorg ervoor dat het gehakt pittig gekruid is. Omdat de paprika op zich niet gekruid is, zal de scherpte ervan tijdens het bakken sterk afnemen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Geert Van Der Bruggen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde paprika met fijne groenten en tuinkruiden te bereiden
Tips : Zorg ervoor dat het gehakt pittig gekruid is. Omdat de paprika op zich niet gekruid is, zal de scherpte ervan tijdens het bakken sterk afnemen.
Snijd de venkel, de ui en de helft van de courgette in kleine blokjes. Schil de paprika’s met een dunschiller, snijd ze overlangs middendoor en verwijder de zaadlijsten. Laat 4 paprikahelften intact en snijd de rest ook in kleine blokjes. Snijd het chilipepertje overlangs door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees zeer fijn. Snipper de lookteentjes.
Verwarm olijfolie in een pan en stoof de groenten aan met de look en het pepertje.
Doe het eitje, het broodkruim en de kaas bij het gehakt. Kruid met peper, zout , basilicum, tijm, rozemarijn en Engelse saus en meng er ook de gestoofde groenten doorheen.
Vul de paprikahelften met het gehakt en zet ze op een ingevette bakplaat. Snijd de rest van de courgette en de champignons in flinterdunne plakjes. Schik die op de paprika’s om te versieren en werk af met een takje tijm. Bak de paprika’s ongeveer 15 minuten in een oven op 160°C. De paprika’s zijn gaar als er een helder sap uitloopt, wanneer je er op drukt.
Snijd de venkel, de ui en de helft van de courgette in kleine blokjes. Schil de paprika’s met een dunschiller, snijd ze overlangs middendoor en verwijder de zaadlijsten. Laat 4 paprikahelften intact en snijd de rest ook in kleine blokjes. Snijd het chilipepertje overlangs door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees zeer fijn. Snipper de lookteentjes.
Verwarm olijfolie in een pan en stoof de groenten aan met de look en het pepertje.
Doe het eitje, het broodkruim en de kaas bij het gehakt. Kruid met peper, zout , basilicum, tijm, rozemarijn en Engelse saus en meng er ook de gestoofde groenten doorheen.
Vul de paprikahelften met het gehakt en zet ze op een ingevette bakplaat. Snijd de rest van de courgette en de champignons in flinterdunne plakjes. Schik die op de paprika’s om te versieren en werk af met een takje tijm. Bak de paprika’s ongeveer 15 minuten in een oven op 160°C. De paprika’s zijn gaar als er een helder sap uitloopt, wanneer je er op drukt.
Marleen Verstraete zegt: