Recept
« Terug naar recepten
Haagse bluf
PT20M
Haagse bluf
Een heerlijk haagse bluf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
36
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Haagse bluf te bereiden
Doe de eiwitten in een roestvrijstalen kom en voeg de suiker en bessesap toe en zet de kom in een pan met zacht kokend water.Klop alles tot een stijf schuim en spatel dit net zolang tot het schuim gaat "puffen".Dat is al na ongeveer 8 min.Schep de haagse bluf in 4 dessertschaaltjes en laat het koud worden.
Serveer dit gerecht met een toef slagroom en/of een ijswafel.
Serveer dit gerecht met een toef slagroom en/of een ijswafel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ria van der laan zegt:
linda zegt:
Van de week zag ik iemand bessensap pakken in de winkel ,en ik dacht yess haagse bluf.
Heb het recept weer gevonden via deze site hmmmmmmmmmmmmmmmmm !!!!
:);)
peter zegt:
Sacha zegt:
Er blijft hier niks over:)
Ben wel benieuwd,
andrea zegt:
Ik heb een grote keukenmachine de Kenwood chef en heb daar de eiwitten in de kom gedaan en een klein beetje geklopt dat ze een beetje los waren en toen beetje bij beetje de suiker er bij gedaan. Ondertussen staat de kenwood op de hoogst stand. Zo word de suiker met de eiwitten erg schuimig en stijf. Daarna heb ik de bessensap er bij gedaan en weer geklopt op hoogste stand en toen was het een heerlijke luchtig toetje.
Van mijn Oma kreeg ik dit over de griesmeel.
Groetjes van mij
Andrea