Recept
« Terug naar recepten
Halwa met griesmeel
PT25M
Halwa met griesmeel
Een heerlijk halwa met griesmeel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Halwa met griesmeel te bereiden
Leg de rozijnen in een kom en overgiet ze met kokend water. Laat enkele minutenzwellen en laat daarna uitlekken. Leg de rozijnen in een steelpan, voeg de boter toe en laat op een zacht vuurtje bakken tot de boter helemaal gesmolten is. Doe de griesmeel, de suiker en de melk in een pan en meg voorzichtig. Stamp de kardemombolletjes fijn. Voeg de kardemom en de rozijnen met boter toe aan het griesmeel. Laat ruim 10 minuten koken, tot het mengsel indikt en de griesmeel gaar is. Dien lauwwarm of koud op in aparte kommetjes en garneer met rozijnen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hamza zegt:
Mea zegt:
Heel jammer...
Ellen zegt:
Brigitte zegt: