Recept
« Terug naar recepten
Hongaarse aardappelsoep met paprika
PT30M
Hongaarse aardappelsoep met paprika
Een heerlijk hongaarse aardappelsoep met paprika recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hongaarse aardappelsoep met paprika te bereiden
Snijd de paprika's in de helft en haal de pitjes en het wit eruit. Snij ze in de lange richting in fijne reepjes en halveer ze dan nog eens.
Schil de knoflook en hak deze fijn. Schil de uien en hak deze evenals fijn en voeg ze in een kom bij de paprika’s en de knoflook.
Verhit de bakboter in een sauspan of ketel en voeg de paprika's, look en de uien erbij. Laat op zacht vuur aanzweten gedurende 5 minuten. Voeg de bloem erbij en roer met een houten lepel alles goed onder elkaar. Zet het vuur hoger en voeg de helft van de bouillion in de ketel en roer alles goed los met een klopper. Laat even al roerend koken. Je zal zien dat het dikker wordt.
Voeg de rest van de kippenbouilion erbij en blijf op hoog vuur roeren totdat de soep bijna gaat koken.
Zet het vuur de op half, nogmaals goed roeren en zet er een deksel schuin op de ketel. Laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen. Snijd de aardappelen in blokjes (2 x 2) en voeg ze na 10 minuten bij de rest.
Zet het vuur nu iets hoger en controleer regelmatig de gaarheid van de aardappelen.
Als ze gaar zijn voeg je een blikje tomatenpuree va 70 grammen bij de soep. Het geheel goed roeren zodat de tomatenpuree goed oplost in de soep.
Klaar!
Schil de knoflook en hak deze fijn. Schil de uien en hak deze evenals fijn en voeg ze in een kom bij de paprika’s en de knoflook.
Verhit de bakboter in een sauspan of ketel en voeg de paprika's, look en de uien erbij. Laat op zacht vuur aanzweten gedurende 5 minuten. Voeg de bloem erbij en roer met een houten lepel alles goed onder elkaar. Zet het vuur hoger en voeg de helft van de bouillion in de ketel en roer alles goed los met een klopper. Laat even al roerend koken. Je zal zien dat het dikker wordt.
Voeg de rest van de kippenbouilion erbij en blijf op hoog vuur roeren totdat de soep bijna gaat koken.
Zet het vuur de op half, nogmaals goed roeren en zet er een deksel schuin op de ketel. Laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen. Snijd de aardappelen in blokjes (2 x 2) en voeg ze na 10 minuten bij de rest.
Zet het vuur nu iets hoger en controleer regelmatig de gaarheid van de aardappelen.
Als ze gaar zijn voeg je een blikje tomatenpuree va 70 grammen bij de soep. Het geheel goed roeren zodat de tomatenpuree goed oplost in de soep.
Klaar!
Willem zegt:
Je kan op 2 manieren doen. Milde en pittig. Als je pittig wil voeg je ook verse rode chillipeper bij en zelfs eventueel ook wat cheyennepeper bij poederen voor extra pittig!