Recept
« Terug naar recepten
Hongaarse Lecso
PT30M
Hongaarse Lecso
Een heerlijk hongaarse lecso recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hongaarse Lecso te bereiden
Neem een grote braadpan waarin de Lecso gelijkmatig gaar en onaangeroerd gebakken kan worden.
Snijd de ui en de paprika in ringen en de tomaten in partjes. De olie in de pan doen, verhitten en het spek hierin aanbraden. De uien toevoegen en fruiten tot ze lichtbruin zijn.
De pan van het vuur nemen en de inhoud al roerend met paprika bestrooien. De witte paprikaringen en het zout toevoegen. De deksel op de pan doen en het geheel 10 minuten zachtjes laten koken tot de paprika's uiteen vallen. Dan de tomaten onder voorzichtig roeren toevoegen. Zonder deksel het geheel zolang laten koken tot het water verdampt is.
Let op dat de Lecso zacht moet zijn, maar mag niet zo lang koken dat er een soepachtige massa ontstaat.
Snijd de ui en de paprika in ringen en de tomaten in partjes. De olie in de pan doen, verhitten en het spek hierin aanbraden. De uien toevoegen en fruiten tot ze lichtbruin zijn.
De pan van het vuur nemen en de inhoud al roerend met paprika bestrooien. De witte paprikaringen en het zout toevoegen. De deksel op de pan doen en het geheel 10 minuten zachtjes laten koken tot de paprika's uiteen vallen. Dan de tomaten onder voorzichtig roeren toevoegen. Zonder deksel het geheel zolang laten koken tot het water verdampt is.
Let op dat de Lecso zacht moet zijn, maar mag niet zo lang koken dat er een soepachtige massa ontstaat.
elly zegt: