Recept
« Terug naar recepten
Indische pasteitjes
PT30M
Indische pasteitjes
Een heerlijk indische pasteitjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
tuintjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische pasteitjes te bereiden
Voor omhulsel:beide soorten meel op het aanrecht uitstorten goed met elkaar vermengen.een kuiltje in het midden maken en hierin de even losgeklopte eieren gieten,De boter in kleine stukjes over de bloem verdelen.Iets zout toevoegen.Met de hand alles zo goed mogelijk vermengen.Dan iets lauw water bij gieten en met beide handen het beslag kneden.Telkens wat water bijgieten onder voortdurend kneden.het deeg mag niet te slap worden en moet van het aanrecht loslaten.
Vulling bereiden:Boontjes en worteltjes heel fijn snijden en koken.De macaroni opzetten.De selderij fijn snijden en in de boter fruiten.Bouillonblokje erbij doen en dan het gehakt.Goed omscheppen,kruiden met peper,nootmuskaat en zout.de inmiddels gaar gekookte groenten(na afgieten)bij het gehakt doen.De gare macaroni klein hakken en ook erbij doen.alles nu goed met elkaar vermengen en afmaken met wat ketjap.Tenslotte wat bloem met water aanlengen en de massa hiermee binden.
Het vullen:Het deeg dun(3mm)uitrollen en rondjes uitdrukken.Telkens een balletje deeg rollen en hier van een rondje uitsteken.Neem een rondje in de linkerhandholte,doe er wat van de vulling in,sla het rondje dubbel en druk met de rechterhand de rand goed dicht.Druk de rand met de vork extra aan.Bak de pasteitjes in niet te hete olie goudbruin.
Vulling bereiden:Boontjes en worteltjes heel fijn snijden en koken.De macaroni opzetten.De selderij fijn snijden en in de boter fruiten.Bouillonblokje erbij doen en dan het gehakt.Goed omscheppen,kruiden met peper,nootmuskaat en zout.de inmiddels gaar gekookte groenten(na afgieten)bij het gehakt doen.De gare macaroni klein hakken en ook erbij doen.alles nu goed met elkaar vermengen en afmaken met wat ketjap.Tenslotte wat bloem met water aanlengen en de massa hiermee binden.
Het vullen:Het deeg dun(3mm)uitrollen en rondjes uitdrukken.Telkens een balletje deeg rollen en hier van een rondje uitsteken.Neem een rondje in de linkerhandholte,doe er wat van de vulling in,sla het rondje dubbel en druk met de rechterhand de rand goed dicht.Druk de rand met de vork extra aan.Bak de pasteitjes in niet te hete olie goudbruin.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Maakte er een "voorjaarsrol"van;(net zo'n loempia als van Mora)Invriezen en bakken in de frituur.Vind de vulling lekker:p:D
Doriet Janssen zegt:
desiree zegt:
chantal zegt:
josephine zegt:
Jij hebt inderdaad gelijk, het recept op deze site aangegeven is niet de traditionele Ind.pastei. Er komt o.a. geen macaronie in en ook geen kecap. Herkomst is inderdaad van frankrijk. Door kolonialen naar indie gebracht.
doriet zegt: