Recept
« Terug naar recepten
Indonesische spekkoek
PT90M
Indonesische spekkoek
Een heerlijk indonesische spekkoek recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
72
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
http://www.jannekes.nl/
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indonesische spekkoek te bereiden
Roer de boter met de vanillesuiker en de gezeefde poedersuiker glad. Splits de eieren. Klop de dooiers schuimig en de eiwitten stijf met de mixer. Mix vervolgens het botermengsel, de gezeefde bloem, het zout, de koffieroom en de dooiers tot een glad geheel. Schep dit tenslotte zo luchtig mogelijk door het eiwit.
Verdeel dit mengsel over twee kommen. Voeg aan de ene kom alle kruiden toe en meng dit. Beboter een springvorm (doorsnee ca. 20 cm). Schep hierin een heel dun laagje van het lichte beslag. Schuif de vorm boven in de oven en zet de grill op de hoogste stand. Breng na enkele minuten, als het laagje gaar en even afgekoeld is, een laagje donker beslag aan op het gare beslag en grill dit gaar. Ga zo door tot al het beslag op is. Zet de springvorm na 5 à 6 laagjes op een lager rooster. De koek is klaar als het bovenste laagje gaar is.
Tip :
Serveer de spekkoek als dessert met ijs exotische vruchten en een mangosaus (mangosap met halfstijf geslagen room).
Verdeel dit mengsel over twee kommen. Voeg aan de ene kom alle kruiden toe en meng dit. Beboter een springvorm (doorsnee ca. 20 cm). Schep hierin een heel dun laagje van het lichte beslag. Schuif de vorm boven in de oven en zet de grill op de hoogste stand. Breng na enkele minuten, als het laagje gaar en even afgekoeld is, een laagje donker beslag aan op het gare beslag en grill dit gaar. Ga zo door tot al het beslag op is. Zet de springvorm na 5 à 6 laagjes op een lager rooster. De koek is klaar als het bovenste laagje gaar is.
Tip :
Serveer de spekkoek als dessert met ijs exotische vruchten en een mangosaus (mangosap met halfstijf geslagen room).
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Ik weet niet of je het al gevonden hebt, maar je kan even naar de lokale Toko of kijk eens op https://www.toko4all.nl/nl/product/pandan-pasta-30-ml-koepoe-koepoe
Groeten,
Harry Lohr
KookJij.nl
Sharona zegt:
Irene zegt:
Het deeg maken ging heel goed!
De eerste laag ging veel te hard en was verbrand OOPS!
Dus nu onder de gril op 175 graden en het rooster wat naar beneden. Zo gaat het wat langzamer en kun je het goed in de gaten houden! Ik heb nu wel door wanneer een laag goed gestold is. Dan weer wat nieuw deeg erop, bakblik een beetje scheef langzaam draaien zodat het deeglaagje zich goed verspreid en dan de oven weer in! Erg benieuwd naar het eindresultaat....
SPANNEND!
Anna zegt:
"Schuif de vorm boven in de oven en zet de grill op de hoogste stand. enz......"
Groetjes,
Anna
KookJij.
kat zegt:
Christel zegt:
Kevin zegt:
Lucrece zegt:
Hoe kan ik deze smaak evenaren?