Recept
« Terug naar recepten
Kip met gon-bao saus
PT30M
Kip met gon-bao saus
Kip in GonBao saus, gewoon genieten met de hoofdletter G!
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
margriet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met gon-bao saus te bereiden
- Maak in een schaaltje een sausje van sojasaus, sherry, zout, suiker en aardappelmeel. Laat de kipblokjes hierin ? 1 uurtje marineren.
- Haal de kip uit de marinade. Droog ze een beetje af. Bewaar de marinade.
- Bereidingswijze
- Verhit de olie in de pan.
- Bak de uitgelekte kipblokjes hierin rondom bruin.
- Voeg Spaanse peper, sambal, prei, gember en knoflook toe en bak even mee.
- Voeg de marinade erbij en laat alles 2-3 minuten sudderen.
- Proeven en eventueel nog wat kruiden toevoegen.
- Gooi er een handje geroosterde pinda's overheen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Martin Halma zegt:
's maar ongezouten cashewnoten.
Op deze manier komt het gerecht veel beter tot zijn recht en is erg lekker met een eigengemaakte neutraal smakende nasi of bami..:p
suzanne zegt: