KookJij

Kleine eclairs

Een heerlijk kleine eclairs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: bakken met plezier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleine eclairs te bereiden

Voor het deeg laat je het water met de boter koken. Gooi er de bloem in een keer bij en roer alles krachtig. Haal de pot van het vuur en doe er één voor één twee eieren bij. Doe het deeg in een spuitzak en spuit kleine eclairs op een ovenplaat. Plaats de eclairs een kwartier in een aan 210°C voorverwarmde oven en laat ze afkoelen.
Voor de pudding meng je de melk met de vanillesuiker. Laat dit tot het kookpunt komen en vanaf het goedje kookt doe je er 4 eieren, 150 gram bloemsuiker en het zakje vanillepudding bij. Laat alles afkoelen.
Snijd de eclairs middendoor en vul ze op met de pudding via de spuitzak. Laat de chocolade en geconcentreerde melk smelten en schilder een laagje chocolade op de eclairs. Laat alles afkoelen en dien op!


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

stefanie

stefanie zegt:
ik heb zo juist dit recept geprobeer en het lukte niet zoals het op de foto staat.de deeg was te hard en uit gedroogd en de pudding te slap.helaas want het zag er lekker uit op foto:(