Recept
« Terug naar recepten
Kleine eclairs
PT60M
Kleine eclairs
Een heerlijk kleine eclairs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleine eclairs te bereiden
Voor het deeg laat je het water met de boter koken. Gooi er de bloem in een keer bij en roer alles krachtig. Haal de pot van het vuur en doe er één voor één twee eieren bij. Doe het deeg in een spuitzak en spuit kleine eclairs op een ovenplaat. Plaats de eclairs een kwartier in een aan 210°C voorverwarmde oven en laat ze afkoelen.
Voor de pudding meng je de melk met de vanillesuiker. Laat dit tot het kookpunt komen en vanaf het goedje kookt doe je er 4 eieren, 150 gram bloemsuiker en het zakje vanillepudding bij. Laat alles afkoelen.
Snijd de eclairs middendoor en vul ze op met de pudding via de spuitzak. Laat de chocolade en geconcentreerde melk smelten en schilder een laagje chocolade op de eclairs. Laat alles afkoelen en dien op!
Voor de pudding meng je de melk met de vanillesuiker. Laat dit tot het kookpunt komen en vanaf het goedje kookt doe je er 4 eieren, 150 gram bloemsuiker en het zakje vanillepudding bij. Laat alles afkoelen.
Snijd de eclairs middendoor en vul ze op met de pudding via de spuitzak. Laat de chocolade en geconcentreerde melk smelten en schilder een laagje chocolade op de eclairs. Laat alles afkoelen en dien op!
stefanie zegt: