Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse Churros con chocolate
PT40M
Mexicaanse Churros con chocolate
Een heerlijk mexicaanse churros con chocolate recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse Churros con chocolate te bereiden
Churros:
Doe het water en boter in een pannetje en breng het aan de kook. Neem het pannetje van het vuur. Zeef de bloem en voeg het in een keer toe aan de hete vloeistof. Roer tot een gladde deegbal ontstaat. Zet het pannetje op het vuur en verhit al roerende het deeg 1 minuut. Schep het deeg over in een mengkom. Mix het ei door het deeg met een mixer met deeghaken op een rustige stand. Roer tot slot de backin door het afgekoelde beslag. Verwarm de friteuse tot 180 graden. Vul een spuitzak, met een stervormige spuitmond van ongeveer 10 milimeter doorsnede, met het deeg. Vorm repen van 12 centimeter, snijd ze af met een mes en laat ze direct in het vet glijden. Bak de churros goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestuif ze met poedersuiker en serveer ze met lauwwarme, dikke chocoladesaus.
Chocoladesaus:
Hak de chocolade fijn. Smelt de chocolade samen met 125 mililiter melk en de suiker in een klein pannetje en breng het aan de kook.
Doe het water en boter in een pannetje en breng het aan de kook. Neem het pannetje van het vuur. Zeef de bloem en voeg het in een keer toe aan de hete vloeistof. Roer tot een gladde deegbal ontstaat. Zet het pannetje op het vuur en verhit al roerende het deeg 1 minuut. Schep het deeg over in een mengkom. Mix het ei door het deeg met een mixer met deeghaken op een rustige stand. Roer tot slot de backin door het afgekoelde beslag. Verwarm de friteuse tot 180 graden. Vul een spuitzak, met een stervormige spuitmond van ongeveer 10 milimeter doorsnede, met het deeg. Vorm repen van 12 centimeter, snijd ze af met een mes en laat ze direct in het vet glijden. Bak de churros goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestuif ze met poedersuiker en serveer ze met lauwwarme, dikke chocoladesaus.
Chocoladesaus:
Hak de chocolade fijn. Smelt de chocolade samen met 125 mililiter melk en de suiker in een klein pannetje en breng het aan de kook.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
richard zegt:
richard zegt:
ana maria parejo ruiz zegt:
Mercedes zegt:
bobbeltje zegt:
t.oudejans zegt: