KookJij

Normandische tongrolletjes

Een heerlijk normandische tongrolletjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Expo 58 (Libelle)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Normandische tongrolletjes te bereiden

1. Spoel de mosselen goed schoon. Laat ze openkoken op een hevig vuur, met de droge witte wijn. Haal ze uit de schelp. Zeef het kookvocht.
2. Snij de champignons in plakjes. Kook ze 3 minuten in water met een flinke scheut citroensap. Laat ze goed uitlekken.
3. Pocheer de tongfilets 3 tot 4 minuten in de visbouillon. Laat ze uitlekken in een vergiet. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
4. Laat het pocheervocht van de vis met het gezeefde kookvocht van de mosselen tot ongeveer de helft inkoken. Doe er de room bij. Laat inkoken tot sausdikte. Kruid naar smaak met peper en zout.
5. Doe de champignons en de mosselen bij de saus. Laat nog even goed doorwarmen. Voeg er de garnaaltjes aan toe. Schep goed om. Schik de visrolletjes op een voorverwarmde serveerschaal. Lepel er de saus bij. Werk af met gehakte bieslook. Serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dirk Van Dessel, Antwerpen

Dirk Van Dessel, Antwerpen zegt:
Dit maakte mijn bomma (Vlaamse term voor wat in het Hollands "opoe" is ) vaak klaar als feestdis. ONGELOOFLIJK lekker , lichtjes bestrooid met verse , fijngehakte peterselie en dit niet alleen omdat het lekker oogt, het IS het ook ! Een fleske Sancerre witte wijn of een Witbier (Hoegaerden, Wittekerke, Vedett White, Brugs Tarwebier) hoort er onafscheidelijk bij.
Ton

Ton zegt:
Uuuuuu
temmerman rita

temmerman rita zegt:
Dit lijkt mij een heel eenvoudig en doenbaar receptje en zeer lekker, ook ik ga dit zeker met de komende feestdagen uitproberen en waarschijnlijk op mijn menu zetten.