Recept
« Terug naar recepten
Normandische tongrolletjes
PT30M
Normandische tongrolletjes
Een heerlijk normandische tongrolletjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Normandische tongrolletjes te bereiden
1. Spoel de mosselen goed schoon. Laat ze openkoken op een hevig vuur, met de droge witte wijn. Haal ze uit de schelp. Zeef het kookvocht.
2. Snij de champignons in plakjes. Kook ze 3 minuten in water met een flinke scheut citroensap. Laat ze goed uitlekken.
3. Pocheer de tongfilets 3 tot 4 minuten in de visbouillon. Laat ze uitlekken in een vergiet. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
4. Laat het pocheervocht van de vis met het gezeefde kookvocht van de mosselen tot ongeveer de helft inkoken. Doe er de room bij. Laat inkoken tot sausdikte. Kruid naar smaak met peper en zout.
5. Doe de champignons en de mosselen bij de saus. Laat nog even goed doorwarmen. Voeg er de garnaaltjes aan toe. Schep goed om. Schik de visrolletjes op een voorverwarmde serveerschaal. Lepel er de saus bij. Werk af met gehakte bieslook. Serveer meteen.
2. Snij de champignons in plakjes. Kook ze 3 minuten in water met een flinke scheut citroensap. Laat ze goed uitlekken.
3. Pocheer de tongfilets 3 tot 4 minuten in de visbouillon. Laat ze uitlekken in een vergiet. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
4. Laat het pocheervocht van de vis met het gezeefde kookvocht van de mosselen tot ongeveer de helft inkoken. Doe er de room bij. Laat inkoken tot sausdikte. Kruid naar smaak met peper en zout.
5. Doe de champignons en de mosselen bij de saus. Laat nog even goed doorwarmen. Voeg er de garnaaltjes aan toe. Schep goed om. Schik de visrolletjes op een voorverwarmde serveerschaal. Lepel er de saus bij. Werk af met gehakte bieslook. Serveer meteen.
Dirk Van Dessel, Antwerpen zegt: