Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel van groene kool, vega-gehakt en noten
PT60M
Ovenschotel van groene kool, vega-gehakt en noten
Een heerlijk ovenschotel van groene kool, vega-gehakt en noten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Ovenschotel van groene kool, vega-gehakt en noten te bereiden
Kook de aardappelen gaar en snijd deze in plakjes.
Doe wat boter met wat olie in een wok en bak de groene kool samen met de prei hierin zo’n 10 minuutjes.
Blus af met wat water en doe de deksel half op de pan en voeg zout toe en laat de groenten gaar worden.
Bak in een andere pan met wat boter en olie de uien met de knoflook glazig en doe na ca 4 minuten het gehakt er bij. Strooi er zout en peper overheen.
Hak de noten fijn.
Doe dit door het gehaktmengsel en voeg nu de crème fraiche toe. Beboter een ovenschaal.
Doe onderin de ovenschaal de plakjes aardappelen en daarop het groentemengsel. Als bovenste laag het gehaktmengsel en strooi er dan wat Parmezaanse kaas over.
Zet de ovenschaal voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Doe wat boter met wat olie in een wok en bak de groene kool samen met de prei hierin zo’n 10 minuutjes.
Blus af met wat water en doe de deksel half op de pan en voeg zout toe en laat de groenten gaar worden.
Bak in een andere pan met wat boter en olie de uien met de knoflook glazig en doe na ca 4 minuten het gehakt er bij. Strooi er zout en peper overheen.
Hak de noten fijn.
Doe dit door het gehaktmengsel en voeg nu de crème fraiche toe. Beboter een ovenschaal.
Doe onderin de ovenschaal de plakjes aardappelen en daarop het groentemengsel. Als bovenste laag het gehaktmengsel en strooi er dan wat Parmezaanse kaas over.
Zet de ovenschaal voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
francis1 zegt: