Recept
« Terug naar recepten
Paasbrood
PT45M
Paasbrood
Een heerlijk paasbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Paasbrood te bereiden
1. Doe de broodmix met het klontje boter in een kom en doe het water erbij. Kneed alles flink door elkaar.
2. Doe over de kom een stukje folie of een theedoek en laat het deeg tien minuten rijzen op een warme plaats.
3. Je doet ondertussen de rozijnen in een kommetje lauw water en je snijdt de kersjes in kleine stukjes.
4. Zet de oven alvast aan op 200 graden. Droog de rozijnen af en doe ze bij het deeg, net als de kersjes en de sukade.
5. Kneed alles nog een keertje goed door elkaar. Maak van het deeg een ovale plak van ongeveer drie cm dik.
6. Van de amandelspijs maak je een mooie rol die net zo breed is als de plak deeg.
7. Leg de spijs in het midden en doe het deeg eromheen, druk het goed aan. Je legt het deeg op een stuk bakpapier op een bakplaat en laat het nog een halfuurtje rijzen met een theedoek eroverheen.
8. Kluts een ei en bestrijk het brood daarmee als het halfuur om is.
9. Nu moet het in 40 of 45 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Als het brood wat afgekoeld is een beetje roomboter en suiker erop en smullen maar!
2. Doe over de kom een stukje folie of een theedoek en laat het deeg tien minuten rijzen op een warme plaats.
3. Je doet ondertussen de rozijnen in een kommetje lauw water en je snijdt de kersjes in kleine stukjes.
4. Zet de oven alvast aan op 200 graden. Droog de rozijnen af en doe ze bij het deeg, net als de kersjes en de sukade.
5. Kneed alles nog een keertje goed door elkaar. Maak van het deeg een ovale plak van ongeveer drie cm dik.
6. Van de amandelspijs maak je een mooie rol die net zo breed is als de plak deeg.
7. Leg de spijs in het midden en doe het deeg eromheen, druk het goed aan. Je legt het deeg op een stuk bakpapier op een bakplaat en laat het nog een halfuurtje rijzen met een theedoek eroverheen.
8. Kluts een ei en bestrijk het brood daarmee als het halfuur om is.
9. Nu moet het in 40 of 45 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Als het brood wat afgekoeld is een beetje roomboter en suiker erop en smullen maar!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
nel b zegt:
nel b zegt:
nel b zegt:
jeffrey zegt: