Recept
« Terug naar recepten
Pakistaanse curry met rijst
PT60M
Pakistaanse curry met rijst
Een heerlijk pakistaanse curry met rijst recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pakistaanse curry met rijst te bereiden
Curry:
Olie warm laten worden en komijnzaadjes laten poffen. Ui erbij en laten bruinen. Kip erbij doen laten aanbraden,toevoegen knoflook en gember. Zout, kurkumapoeder, komijnpoeder, komijnpoeder, koreander, chilipoeder erbij doen alles goed door elkaar mengen. Blik tomaten en verse tomaten toevoegen. Yoghurt toevoegen. Aardappels erbij water toevoegen alles laten smoren tot aardappelen gaar zijn. Als laatste toevoegen selderij en koriander.
Rijst:
Olie in pan komijnzaad laten poffen ui en knoflook en doperwten erbij doen. Water toevoegen als dit kookt dan de rijst erbij.
Laten koken tot rijst gaar is.
Yoghurt:
Tomaten, komkommer, ui, selderij en kruiden door elkaar mengen en dan de yoghurt erdoor.
Verse salade van allerlei groenten en aanmaken met olie .
Olie warm laten worden en komijnzaadjes laten poffen. Ui erbij en laten bruinen. Kip erbij doen laten aanbraden,toevoegen knoflook en gember. Zout, kurkumapoeder, komijnpoeder, komijnpoeder, koreander, chilipoeder erbij doen alles goed door elkaar mengen. Blik tomaten en verse tomaten toevoegen. Yoghurt toevoegen. Aardappels erbij water toevoegen alles laten smoren tot aardappelen gaar zijn. Als laatste toevoegen selderij en koriander.
Rijst:
Olie in pan komijnzaad laten poffen ui en knoflook en doperwten erbij doen. Water toevoegen als dit kookt dan de rijst erbij.
Laten koken tot rijst gaar is.
Yoghurt:
Tomaten, komkommer, ui, selderij en kruiden door elkaar mengen en dan de yoghurt erdoor.
Verse salade van allerlei groenten en aanmaken met olie .
nlpaullie zegt: