KookJij

Pasta uit de oven

Een heerlijk pasta uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta uit de oven te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing en laat uitlekken.
Meng in een grote (!) kom de tomatenpassata met de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas.
Fruit de ui in de olijfolie, voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de paprika en champignons toe en laat nog even bakken. Roer door het tomatenpassatta/ricottamengsel. Roer er dan de uitgelekte pasta door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Vet een grote ovenschaal in en schep er de helft van het mengsel in. Bestrooi met de helft van de geraspte mozzarella. Schep de andere helft van het mengsel er bovenop. Bestrooi met de resterende mozzarella en Parmezaanse kaas.
In de oven ± 25 minuten bakken totdat er een goudbruin korstje op zit.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Leonie

Leonie zegt:
Het staat in de oven!
djmagich

djmagich zegt:
Dit ga ik zeer binnenkort maken!
Carmen

Carmen zegt:
Heerlijk gerecht, zelfs mijn kinderen vonden dit geweldig!!! thnx;)
roy

roy zegt:
echt een top gerecht ik wist niet dat er zo'n heerlijke oven schotel bestond.
barry

barry zegt:
lekker, ik ben helemaal van de wereld. kan ik een keer bij jou thuis komen eten? groetjes barry
Catherine

Catherine zegt:
U SAVED MY LIFE!!!,
met dit recept :-)
Héél lekker trouwens xx;)
ma

ma zegt:
deze goed, ipv gehakt>broccoli