Recept
« Terug naar recepten
Pasta uit de oven
PT50M
Pasta uit de oven
Een heerlijk pasta uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing en laat uitlekken.
Meng in een grote (!) kom de tomatenpassata met de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas.
Fruit de ui in de olijfolie, voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de paprika en champignons toe en laat nog even bakken. Roer door het tomatenpassatta/ricottamengsel. Roer er dan de uitgelekte pasta door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Vet een grote ovenschaal in en schep er de helft van het mengsel in. Bestrooi met de helft van de geraspte mozzarella. Schep de andere helft van het mengsel er bovenop. Bestrooi met de resterende mozzarella en Parmezaanse kaas.
In de oven ± 25 minuten bakken totdat er een goudbruin korstje op zit.
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing en laat uitlekken.
Meng in een grote (!) kom de tomatenpassata met de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas.
Fruit de ui in de olijfolie, voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de paprika en champignons toe en laat nog even bakken. Roer door het tomatenpassatta/ricottamengsel. Roer er dan de uitgelekte pasta door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Vet een grote ovenschaal in en schep er de helft van het mengsel in. Bestrooi met de helft van de geraspte mozzarella. Schep de andere helft van het mengsel er bovenop. Bestrooi met de resterende mozzarella en Parmezaanse kaas.
In de oven ± 25 minuten bakken totdat er een goudbruin korstje op zit.
Leonie zegt: