Recept
« Terug naar recepten
Pepernoten- speculaasijs met abrikozensaus
PT30M
Pepernoten- speculaasijs met abrikozensaus
Een heerlijk pepernoten- speculaasijs met abrikozensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ann van aken
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Sinterklaas
- > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
597 kCal energie
8 Gram eiwit
33 Gram vet
67 Gram koolhydraten
8 Gram eiwit
33 Gram vet
67 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pepernoten- speculaasijs met abrikozensaus te bereiden
klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
roer nu de likeur er doorheen.
verdeel dit mengsel over 2 kommen.
meng in de ene kom de gemalen pepernoten voorzichtig erdoor en in de andere kom de gemalen speculaas.
zet beide komen in de ijskast tot gebruik.
De hele eieren,dooiers en suiker in een heetwaterbad schuimig kloppentot de suiker is opgelost bij een temperatuur van ongeveer 37 graden.
Laathet vervolgens afkoelen en klop het nogmaals schuimig.
Deze massa over 2 kommen verdelen en voorzichtig door elkaar mengen.
De 2 mengsels apart in vormen gieten,afdekken met plasticfolie en gedurende 4 uur in de diepvries laten opstijven.
Maak de saus door de abrikozen fijn te hakken en deze op te zetten met water en suiker.
Breng dit aan de kook en kook het ongeveer 5 minuten door.
Haal de saus door een fijne zeef en laat de saus afkoelen.
Nu per persoon van iedere ijssoort 1 plak afsnijden en op koude borden leggen.
Garneren met slagroom,een takje munt, speculaasjes en pepernoten.
Schep de saus er als laatse bij.
roer nu de likeur er doorheen.
verdeel dit mengsel over 2 kommen.
meng in de ene kom de gemalen pepernoten voorzichtig erdoor en in de andere kom de gemalen speculaas.
zet beide komen in de ijskast tot gebruik.
De hele eieren,dooiers en suiker in een heetwaterbad schuimig kloppentot de suiker is opgelost bij een temperatuur van ongeveer 37 graden.
Laathet vervolgens afkoelen en klop het nogmaals schuimig.
Deze massa over 2 kommen verdelen en voorzichtig door elkaar mengen.
De 2 mengsels apart in vormen gieten,afdekken met plasticfolie en gedurende 4 uur in de diepvries laten opstijven.
Maak de saus door de abrikozen fijn te hakken en deze op te zetten met water en suiker.
Breng dit aan de kook en kook het ongeveer 5 minuten door.
Haal de saus door een fijne zeef en laat de saus afkoelen.
Nu per persoon van iedere ijssoort 1 plak afsnijden en op koude borden leggen.
Garneren met slagroom,een takje munt, speculaasjes en pepernoten.
Schep de saus er als laatse bij.
maud zegt: