KookJij

Schorseneren uit de oven

Een heerlijk schorseneren uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schorseneren uit de oven te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de schorseneren onder water (met handschoenen aan), zodat het kleverige goedje dat vrijkomt, niet aan je handen gaat zitten.
Snijd de schorseneren in stukken.
Doe er de melk en zoveel water bij dat ze helemaal onderstaan en kook ze met wat zout in ca. 10 minuten net gaar.
Rasp intussen de kaas.
Vet een lage, wijde ovenschaal in met boter.
Giet de schorseneren af en leg ze in de schaal.
Schenk er de slagroom over.
Bestrooi ze met de nootmuskaat en maal er wat peper over.
Strooi de geraspte kaas erover.
Zet ze 5 à 10 minuten onder de grill; totdat de kaas gesmolten is en net begint te kleuren.

Lekker met karbonades en aardappeltjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Vandaag 2 schorseneren gekregen, heb ze volgens dit recept gemaakt. Nog nooit gegeten. Ik kende de smaak niet..zelf vindt ik het iets van asperges hebben. Ga het wel weer eten !:p:p

Dank je wel, Marijke.
frida raad

frida raad zegt:
Heerlijk !! Echt lekker !!:D
Fred Duijzer

Fred Duijzer zegt:
Wow, dat is echt lekker. Had dit nog nooit gegeten, maar mjam,binnenkort weer. Alles om klaar te maken.:(
els

els zegt:
Heerlijk makkelijk en niet te veel poespas:p