Recept
« Terug naar recepten
Senegalese soep
PT20M
Senegalese soep
Een heerlijk senegalese soep recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
afrikaans kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Senegalese soep te bereiden
Laat de boter smelten in een grote pan op een middelhoog vuur en fruit er de ui glazig in.Roer er de kerriepoeder en de bloem door en laat alles 5 min. zachtjes sudderen.Giet al roerend de bouillon bij en laat alles aan de kook komen.Klop een paar lepels soep door de eierdooiers en giet dit mengsel onder voortdurend roeren in de soep.Verhit de soep nog 1 min. zonder hem nog te laten koken.Giet de soep door een zeef boven een terrine en laat hem afkoelen.Zet de soep in de koelkast en laat hem door en door koud worden.Roer vlak voor het opdienen de slagroom erdoor en garneer met het kippevlees of de garnalen.