KookJij

Shanghai spareribs

Een heerlijk shanghai spareribs recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Chinees kookboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Shanghai spareribs te bereiden

Leg de ribbetjes in de grote, ondiepe ovenschaal.
Meng in een kom alle ingrediënten, roer goed door elkaar en giet dit over de ribbetjes en laat ze 3 tot 4 uur marineren. Draai ze regelmatig om.

Verwarm de over voor op 200 graden.

Dek na het marineren de schaal af met de alu-folie, de doffe kant naar boven, en kook/bak ze 45 minuten.
Verwijder de folie, begiet de ribbetjes met de marinade, verhoog de temperatuur naar 225 graden en bak ze nog 15 tot 20 minuten tot ze mooi bruin zijn.

Maak ondertussen een sausje van de ketchup en de mosterd.
Deze saus is een absolute aanrader bij de spareribs.


Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Deze spareribs maak ik al jaren en is altijd een zeer groot recept.
Het is een echt chinees recept.
De saus wordt in een chinees restaurant exact zo gemaakt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Curiosity
Alu folie heeft een glimmende en een doffe kant. Als je de warmte wil binnenhouden doe je zoveel mogelijk de glimmende kant naar binnen. Hans:):)
slaatje

slaatje zegt:
O ja, sterkte met je voet natuurlijk. Maar als ik uierboord hoor sla ik bijna op tilt, "grapje". P.S. van het restaurant Old Dutch heb ik nooit antwoord gekregen. Tot gauw. Gerda :D:D:D:D
slaatje

slaatje zegt:
I wish you all the luck of the world. Ik hoop echt dat het heel positief uit zal vallen. Het is, als de uier gaar is, een kwestie van proberen. Ik adviseer je, om heel simpel te beginnen, een plakje af te snijden en te proeven. Laat je smaakpapillen het werk doen en probeer desnoods opnieuw. Smelt heel weinig Blue Band in een koeke(n)pan en bak een stukje, niet te lang. Bij mij loopt het water in de mond terwijl ik dit schrijf. Ik wacht ongeduldig af. Groetjes Gerda :p:D:p:D
hns

hns zegt:
Hoi Gerda annex Slaatje
De uier staat nu op ( ca 9 uur), met wat vertraging ivm mn voet.
De rest ligt nog ingevroren bij de slager, wish me luck. grt
Hans de Vos:):)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo curiosity, de glimmende kant weerkaatst de warmte waardoor elementen beschadigd kunnen worden. Het is mij jaren geleden verteld in het Kookpunt in Rotterdam en ook heb ik het wel in kookboeken gelezen.
Het is een schte aanrader.
Groetjes Gerda :p
curiosity

curiosity zegt:
Wat s het nut van de doffe kant boven van het alu-folie, beide kanten zjn hetzelfde.
Maar verders lijkt het me erg lekker, ga ik zeker eens proberen.
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Ik gebruik mosterd poeder en is ook erg pittig.Ook doe ik er nog een beetje bruine suiker bij de tomaten ketchup.:p
slaatje

slaatje zegt:
Moet natuurlijk zijn;

een zeer groot succes.

Gerda Lamers:p