Deze spareribs maak ik al jaren en is altijd een zeer groot recept.
Het is een echt chinees recept.
De saus wordt in een chinees restaurant exact zo gemaakt.
Recept
« Terug naar recepten
Shanghai spareribs
PT300M
Shanghai spareribs
Een heerlijk shanghai spareribs recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Chinees kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Shanghai spareribs te bereiden
Leg de ribbetjes in de grote, ondiepe ovenschaal.
Meng in een kom alle ingrediënten, roer goed door elkaar en giet dit over de ribbetjes en laat ze 3 tot 4 uur marineren. Draai ze regelmatig om.
Verwarm de over voor op 200 graden.
Dek na het marineren de schaal af met de alu-folie, de doffe kant naar boven, en kook/bak ze 45 minuten.
Verwijder de folie, begiet de ribbetjes met de marinade, verhoog de temperatuur naar 225 graden en bak ze nog 15 tot 20 minuten tot ze mooi bruin zijn.
Maak ondertussen een sausje van de ketchup en de mosterd.
Deze saus is een absolute aanrader bij de spareribs.
Meng in een kom alle ingrediënten, roer goed door elkaar en giet dit over de ribbetjes en laat ze 3 tot 4 uur marineren. Draai ze regelmatig om.
Verwarm de over voor op 200 graden.
Dek na het marineren de schaal af met de alu-folie, de doffe kant naar boven, en kook/bak ze 45 minuten.
Verwijder de folie, begiet de ribbetjes met de marinade, verhoog de temperatuur naar 225 graden en bak ze nog 15 tot 20 minuten tot ze mooi bruin zijn.
Maak ondertussen een sausje van de ketchup en de mosterd.
Deze saus is een absolute aanrader bij de spareribs.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
slaatje zegt:
hns zegt:
De uier staat nu op ( ca 9 uur), met wat vertraging ivm mn voet.
De rest ligt nog ingevroren bij de slager, wish me luck. grt
Hans de Vos:):)
slaatje zegt:
Het is een schte aanrader.
Groetjes Gerda :p
curiosity zegt:
Maar verders lijkt het me erg lekker, ga ik zeker eens proberen.
hns zegt:
Alu folie heeft een glimmende en een doffe kant. Als je de warmte wil binnenhouden doe je zoveel mogelijk de glimmende kant naar binnen. Hans:):)