Recept
« Terug naar recepten
Sorbet van bosbessen en kefir
PT45M
Sorbet van bosbessen en kefir
Een heerlijk sorbet van bosbessen en kefir recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Verfijnde desserts
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sorbet van bosbessen en kefir te bereiden
Pureer de bosbessen met een kopje kefir in de foodprocessor.
Voeg de suiker en de resterende kefir toe en laat dit nog kort draaien.
Klop het eiwit stijf en spatel het door het kefirmengsel.
Draai het mengsel in de sorbetiere tot een romige substantie.
Wie geen sorbetiere heeft, doet het mengsel in een platte schaal en zet die in de diepvries.
Maak het ijs tot het de gewenste vastheid heeft ieder half uur met een vork los.
Spuit de sorbet met behulp van een spuitzak in hoge glazen en garneer met een wafel.
Voeg de suiker en de resterende kefir toe en laat dit nog kort draaien.
Klop het eiwit stijf en spatel het door het kefirmengsel.
Draai het mengsel in de sorbetiere tot een romige substantie.
Wie geen sorbetiere heeft, doet het mengsel in een platte schaal en zet die in de diepvries.
Maak het ijs tot het de gewenste vastheid heeft ieder half uur met een vork los.
Spuit de sorbet met behulp van een spuitzak in hoge glazen en garneer met een wafel.