Recept
« Terug naar recepten
Spaanse aardappeltortilla met bacon
PT45M
Spaanse aardappeltortilla met bacon
Een heerlijk spaanse aardappeltortilla met bacon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse aardappeltortilla met bacon te bereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C. In koekenpan olie verhitten en bacon ca. 1 minuut zachtjes bakken. Ui en knoflook toevoegen en alles ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden. In kom eieren loskloppen met zout en peper. Aardappel, paprika en uimengsel erdoor scheppen. Springvorm invetten en aardappelmengsel erin scheppen, bovenkant gladstrijken. In midden van oven aardappeltortilla in ca. 25 goudbruin en gaar bakken. Rand van springvorm verwijderen en tortilla op schaal schuiven. In 8 punten snijden en peterselie erover strooien.