Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van schelp en schaaldieren met artisjok
PT40M
Stoofpotje van schelp en schaaldieren met artisjok
Een heerlijk stoofpotje van schelp en schaaldieren met artisjok recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van schelp en schaaldieren met artisjok te bereiden
Spoel de mosselen en de venusschelpen meerdere malen goed schoon,doe ze met aanhangend water in een pan en verwarm ze tot ze poengaan.Haal vervolgens de schelpdiertjes uit de venusschelpen,verwijder van elke mossel een schelphelft en filtreer het kookvocht.Maak de artisjokken schoon,snijd ze doormidden en laat ze 15 minuten stoven met een scheutje olie,het kookvocht van de schelpdieren,5 knoflooktenen in de schil,wat citroenschil,peterselie en peper.Voeg vervolgens de langoustines,de mantisgarnalen,de gepelde gamba's,de mosselen en de venusschelpen toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen.