KookJij

Stoofpotje van schelp en schaaldieren met artisjok

Een heerlijk stoofpotje van schelp en schaaldieren met artisjok recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpotje van schelp en schaaldieren met artisjok te bereiden

Spoel de mosselen en de venusschelpen meerdere malen goed schoon,doe ze met aanhangend water in een pan en verwarm ze tot ze poengaan.Haal vervolgens de schelpdiertjes uit de venusschelpen,verwijder van elke mossel een schelphelft en filtreer het kookvocht.Maak de artisjokken schoon,snijd ze doormidden en laat ze 15 minuten stoven met een scheutje olie,het kookvocht van de schelpdieren,5 knoflooktenen in de schil,wat citroenschil,peterselie en peper.Voeg vervolgens de langoustines,de mantisgarnalen,de gepelde gamba's,de mosselen en de venusschelpen toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst