Recept
« Terug naar recepten
Suikerbrood
PT120M
Suikerbrood
Een heerlijk suikerbrood recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Suikerbrood te bereiden
In pan (of magnetron) boter laten smelten en iets laten afkoelen.
In pan (of magnetron) melk verwarmen tot lauwwarm.
In kom broodmix, zout, boter, kaneelpoeder, melk en eierdooiers mengen en op werkblad in ca. 10 minuten tot soepel deeg kneden.
Kom afdekken met plasticfolie en deeg ca. 10 minuten laten rijzen.
Deeg nogmaals goed doorkneden en afgedekt ca. 30 minuten laten rijzen.
Vorm dik invetten en binnenkant bestrooien met kristalsuiker.
Deeg uitrollen tot lap van 24 cm breed.
Kandijsuiker erover strooien en deeg oprollen.
Deeg in vorm leggen en nog ca. 20 minuten laten rijzen.
Intussen oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Brood in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken (moet hol klinken wanneer u erop tikt).
Laten afkoelen. Serveren met boter.
In pan (of magnetron) melk verwarmen tot lauwwarm.
In kom broodmix, zout, boter, kaneelpoeder, melk en eierdooiers mengen en op werkblad in ca. 10 minuten tot soepel deeg kneden.
Kom afdekken met plasticfolie en deeg ca. 10 minuten laten rijzen.
Deeg nogmaals goed doorkneden en afgedekt ca. 30 minuten laten rijzen.
Vorm dik invetten en binnenkant bestrooien met kristalsuiker.
Deeg uitrollen tot lap van 24 cm breed.
Kandijsuiker erover strooien en deeg oprollen.
Deeg in vorm leggen en nog ca. 20 minuten laten rijzen.
Intussen oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Brood in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken (moet hol klinken wanneer u erop tikt).
Laten afkoelen. Serveren met boter.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Nele zegt:
ik heb eentje uit de Lidl en ben er tevreden over, verder heb ik daar ook geen kennis over, sorry! Je kan je deeg maken en dan afbakken in een gewone oven daarvoor. Groetjes
Marcia zegt:
Kijk eens op Soezie Club, hebben fantastische broodmelen in de aanbieding, van kant en klaar, tot meel waar je alles zelf aan toe moet voegen. Voor allerlei soorten brood: wit, bruin, met pitten etc. Ook beschrijven ze broodbakmachines. In hun blad ook veel leuke recepten.
Redactie Kookjij.
lekkerbekske zegt:
moes zegt:
Succes
Simoon de Wit zegt:
jolanda zegt:
Bedankt.;)
janice zegt:
er staat wel hoeveelg klontjes erdoor gaan,
de rest is gewoon wat om het brood komt
julie zegt:
Want ik moet deze maken voor een examen en heb daarom graag de juiste hoeveelheid vd laatste suiker..
Ik maak deze morgen en heb het dus eigenlijk voor morgen nodig!
Mvg Julie
moes zegt:
iets kaneel,het beste kan je de suiker er met de hand doorkneden op het aanrecht en dan weer terug in de machine
erdoor kneden in de machine is erg slecht voor je blik de suiker kan je kopen bij een van de molens van het ambachtelijk korenmolenaars gilde
thea zegt:
Peter den Hoed zegt:
Let op tijdens het bakken rijst het brood nog flink!
lekkerbekske zegt: