Recept
« Terug naar recepten
Tomaten- komkommersalade (Domates Salatasi)
PT30M
Tomaten- komkommersalade (Domates Salatasi)
Een heerlijk tomaten- komkommersalade (domates salatasi) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten- komkommersalade (Domates Salatasi) te bereiden
De tomaten en de komkommer afspoelen met water en droogdeppen.De tomaten en komommer in plakjes snijden.Beide ingredienten dakpansgewijs in een schaal leggen.De ui pellen en snipperen en over de plakjes tomaat en komkommer strooien.De groenten op smaak brengen met peper en zout en de verbrokkelde of kleingesneden feta erover verdelen.Het geheel met olijfolie,azijn en citroensap besprenkelen.De salade minstens 10-15 min.in de koelkast laten trekken.Van het serveren de plakjes tomaat en komkommer hussellen en met peper en zout en de versgesneden bieslook bestrooien.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Wout zegt:
ayse zegt:
Begrijp mij niet verkeerd maar kopje olijfolie???en azijn :(;)
misschien bedoel jij een dopje olijfolie :D:D:p
Cem zegt:
3 volle eetlepels olie en 1 volle eetlepel azijn is voldoen voor 2 personen salade.
dinotopia65 zegt:
Cathrien zegt: