KookJij

Vegetarische ovenschotel

Een heerlijk vegetarische ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vegetarische ovenschotel te bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook ze drie minuten in water met zout. Maak de rest van de groenten schoon en snijd ze fijn.

Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en bak alle groenten drie minuten op een halfhoog vuur. Voeg de gembersiroop, de koriander, en peper en zout naar smaak toe.

Doe het mengsel in een ovenschaal. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap ter grootte van de ovenschaal. Dek de groenten ermee af. Bestrijk het deeg met een beetje olijfolie en bak het gerecht ca. dertig minuten in de oven

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ger2

ger2 zegt:
Het recept zit al lang bij mijn favorieten, maar gisteren kwam het er pas van. Heel lekker en de gehele hoeveelheid ging op door alleen mijn vrouw en ik.
Bedankt, dit is voor herhaling vatbaar.:p
Jacqueline

Jacqueline zegt:
Heerlijk gerecht.
Ik doe er een beetje aardappelen doorheen,vult meer.
Jim

Jim zegt:
heerlijk gerecht, ik heb er wat aardappelpuree bij gemaakt. Smullen!
dorothy

dorothy zegt:
Heel fijn, dank je voor het bericht:p
jacqueline

jacqueline zegt:
Het was heerlijk,kan het aanbevelen
jacqueline

jacqueline zegt:
we gaan het morgen eten,hierna geef ik een reactie ,hoe het was
lara

lara zegt:
leuk, ik ga het vanavond ook voor de familie maken;)