Recept
« Terug naar recepten
Vegetarische ovenschotel
PT50M
Vegetarische ovenschotel
Een heerlijk vegetarische ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
21
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vegetarische ovenschotel te bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook ze drie minuten in water met zout. Maak de rest van de groenten schoon en snijd ze fijn.
Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en bak alle groenten drie minuten op een halfhoog vuur. Voeg de gembersiroop, de koriander, en peper en zout naar smaak toe.
Doe het mengsel in een ovenschaal. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap ter grootte van de ovenschaal. Dek de groenten ermee af. Bestrijk het deeg met een beetje olijfolie en bak het gerecht ca. dertig minuten in de oven
Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en bak alle groenten drie minuten op een halfhoog vuur. Voeg de gembersiroop, de koriander, en peper en zout naar smaak toe.
Doe het mengsel in een ovenschaal. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap ter grootte van de ovenschaal. Dek de groenten ermee af. Bestrijk het deeg met een beetje olijfolie en bak het gerecht ca. dertig minuten in de oven
ger2 zegt:
Bedankt, dit is voor herhaling vatbaar.:p