Recept
« Terug naar recepten
Versieringen voor cupcakes: suikerpasta (of fondant)
PT30M
Versieringen voor cupcakes: suikerpasta (of fondant)
Een heerlijk versieringen voor cupcakes: suikerpasta (of fondant) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cupcakes elke dag feest - Alisa Morov
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Versieringen voor cupcakes: suikerpasta (of fondant) te bereiden
Zeef de poedersuiker in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
Doe het water in een kleine pan en strooi er het gelatinepoeder over.
Breng tegen de kook aan en laat al roerend 5 minuten sudderen tot de gelatine is opgelost.
Laat niet koken.
Neem de pan van het vuur en roer er de glucose en glycerine door.
Schep alles goed om.
Voeg de maïzena toe.
Giet dit mengsel in het kuiltje in de poedersuiker en meng goed door.
Kneed met je handen tot de pasta stevig begint te worden.
Kneed er nog een beetje poedersuiker door als de pasta te plakkerig is.
Vorm er een bal van.
Wikkel de in plasticfolie en doe hem in een luchtdicht af te sluiten bak.
Deze pasta is makkelijker te bewerken als hij eerst 8 uur op kamertemperatuur heeft gerust, vooral als je in een vochtige omgeving werkt.
Leg de pasta vooral niet in de koelkast.
Doe het water in een kleine pan en strooi er het gelatinepoeder over.
Breng tegen de kook aan en laat al roerend 5 minuten sudderen tot de gelatine is opgelost.
Laat niet koken.
Neem de pan van het vuur en roer er de glucose en glycerine door.
Schep alles goed om.
Voeg de maïzena toe.
Giet dit mengsel in het kuiltje in de poedersuiker en meng goed door.
Kneed met je handen tot de pasta stevig begint te worden.
Kneed er nog een beetje poedersuiker door als de pasta te plakkerig is.
Vorm er een bal van.
Wikkel de in plasticfolie en doe hem in een luchtdicht af te sluiten bak.
Deze pasta is makkelijker te bewerken als hij eerst 8 uur op kamertemperatuur heeft gerust, vooral als je in een vochtige omgeving werkt.
Leg de pasta vooral niet in de koelkast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
brinkie1970 zegt:
Ik heb het recept nog eens opgezocht en het staat zo echt beschreven. Ik heb het recept ook nog niet gemaakt, dus kan ik niet zeggen of het wel of niet lukt.
beertje36 zegt:
beertje36 zegt: