Recept
« Terug naar recepten
Vijgenbrood
PT300M
Vijgenbrood
Een heerlijk vijgenbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Vijgenbrood te bereiden
1 brood bevat 12-15 sneetjes
Bereiden ca. 10 minuten.
Wachtijd ca. 210 minuten.
Sinaasappel schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. Vijgen
in vieren snijden en met sinaasappelsap aan de kook brengen.
Laten afkoelen.
Bakblik vullen met achtereenvolgens 200 ml water, broodmix, vijgen met vocht, sinaasappelrasp en boter.
Broodbakmachine inschakelen op programma voor zoet brood.
Bereiden ca. 10 minuten.
Wachtijd ca. 210 minuten.
Sinaasappel schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. Vijgen
in vieren snijden en met sinaasappelsap aan de kook brengen.
Laten afkoelen.
Bakblik vullen met achtereenvolgens 200 ml water, broodmix, vijgen met vocht, sinaasappelrasp en boter.
Broodbakmachine inschakelen op programma voor zoet brood.
Opmerking:
Geef bij dit vijgenbrood een kruidige gorgonzolaboter. Roer 100 gram gorgonzola (kaas) en 2 theelepels gedroogde tijm door 125 gram zachte boter. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
topdropje zegt: