Recept
« Terug naar recepten
Winterse Boursin-ovenschotel
PT30M
Winterse Boursin-ovenschotel
Een heerlijk winterse boursin-ovenschotel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ingrid Lauwaerts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Winterse Boursin-ovenschotel te bereiden
Bereiding:
1. Kook 4 geschilde rapen en 400g aardappelen afzonderlijk gaar.
2. Snij 250g paddestoelen in plakken, besprenkel ze met citroensap en stoof ze gaar.
3. Snij de aardappelen en raapjes in plakken en schik ze samen met de paddestoelen in een vuurvaste schotel.
4. Maak een saus van 2 eetlepels Solo, 25g bloem, 200 ml groentebouillon van 1 tablet en 200 ml halfvolle melk.
5. Roer er 100 g Boursin (kruiden) door. Kruid met peper, zout, muskaatnoot en giet over de groenten.
6. Zet 15 min. in een op 180°C voorverwarmde oven. Bestrooi met 100g gemalen kaas en verdeel 2 in blokjes gesneden tomaten over de bereiding.
7. Laat de kaas in de oven smelten.
Tip:
De rapen kunt u ook vervangen door 800g prei.
1. Kook 4 geschilde rapen en 400g aardappelen afzonderlijk gaar.
2. Snij 250g paddestoelen in plakken, besprenkel ze met citroensap en stoof ze gaar.
3. Snij de aardappelen en raapjes in plakken en schik ze samen met de paddestoelen in een vuurvaste schotel.
4. Maak een saus van 2 eetlepels Solo, 25g bloem, 200 ml groentebouillon van 1 tablet en 200 ml halfvolle melk.
5. Roer er 100 g Boursin (kruiden) door. Kruid met peper, zout, muskaatnoot en giet over de groenten.
6. Zet 15 min. in een op 180°C voorverwarmde oven. Bestrooi met 100g gemalen kaas en verdeel 2 in blokjes gesneden tomaten over de bereiding.
7. Laat de kaas in de oven smelten.
Tip:
De rapen kunt u ook vervangen door 800g prei.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
boursin zegt:
Kooktan zegt:
vanessa zegt:
rogide zegt:
theresia zegt: