Recept
« Terug naar recepten
Yoghurtijs
PT10M
Yoghurtijs
Een heerlijk yoghurtijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
phoebe halliwell
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1/2 Liter personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kook ook
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurtijs te bereiden
Doe de yoghurt in een kom en zeef de basterdsuiker erboven. Voeg de vanillesuiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Zet de kom, afgedekt met folie, ca. 50 minuten in de koelkast om het yoghurtmengsel door en door koud te laten worden. Klop het eiwit stijf. Schep het gekoelde yoghurtmengsel op het eiwitschuim en spatel beide massa's door elkaar. Schep het yoghurtmengsel in een ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs de gewenste consistentie heeft. Bewaar het ijs tot gebruik afgedekt in de
diepvries. Zet het ijs (als het langer dan 12 uur in de diepvries heeft gestaan) ca. 30 minuten ovor het opdienen in de koelkast, zodat het iets zachter kan worden. Serveer het zo of met bijvoorbeeld verse vruchten of een vruchtensaus.
diepvries. Zet het ijs (als het langer dan 12 uur in de diepvries heeft gestaan) ca. 30 minuten ovor het opdienen in de koelkast, zodat het iets zachter kan worden. Serveer het zo of met bijvoorbeeld verse vruchten of een vruchtensaus.
jovadu zegt: