Recept
« Terug naar recepten
Zachte mosterdsoep
PT20M
Zachte mosterdsoep
Een heerlijk zachte mosterdsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
153
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Robin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zachte mosterdsoep te bereiden
Verhit de boter en bak zachtjes de prei hierin ± 6 minuten. (Kan meteen in pan met dikke bodem). Voeg 2 eetlepels mosterd en de aardappelen toe en bak die ± 4 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij, breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur ± 20 minuten koken. Pureer de soep in de blender. (als het goed is is zeven dan niet nodig en houd je de leuk ogende zaadjes). Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de slagroom toe en breng met peper en zout op smaak. Roer de rest van de mosterd door de soep (goed roeren, anders blijft het een klodder op de bodem) en bestrooi met bieslook.
Variatie: gerookte zalm onderop. Verkruimelde uitgebakken plakjes ontbijtspek bovenop.
En als je denkt dat het leuk is als je de gerookte zalm onderin ziet en dus net als ik whiskeyglazen gebruikt moet je de soep er denk ik voorzichtig oplepelen en niet vanuit de pan zo inschenken.
Schenk de bouillon erbij, breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur ± 20 minuten koken. Pureer de soep in de blender. (als het goed is is zeven dan niet nodig en houd je de leuk ogende zaadjes). Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de slagroom toe en breng met peper en zout op smaak. Roer de rest van de mosterd door de soep (goed roeren, anders blijft het een klodder op de bodem) en bestrooi met bieslook.
Variatie: gerookte zalm onderop. Verkruimelde uitgebakken plakjes ontbijtspek bovenop.
En als je denkt dat het leuk is als je de gerookte zalm onderin ziet en dus net als ik whiskeyglazen gebruikt moet je de soep er denk ik voorzichtig oplepelen en niet vanuit de pan zo inschenken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ger van Vugt zegt:
Een klontje roomboter en bloem garen en verdunnen met water en drinkblouillon (kippen).
Lenteui en een ui.
Groninger mosterd, gerookte spek in 4 mm blokjes en ook een aardappel.
Bieslook en peterselie.
Ben dan wel iets langer bezig dan 20 minuten, maar het resultaat is HEERLIJK.....
Zelfs mijn vrouw die niet gek van soep is wilde na een lepel proeven direct een bordje....
c. smal zegt:
hannelore zegt:
jorrit zegt:
Wisa zegt:
sietske zegt:
Doortje, ik heb alleen groetenbouillon gebruikt en een uitje erbij en creme fraiche ipv. slagroom , heerlijk,
wat denk je ze vragen alweer om mosterdsoep , daarhang ik nu aan maar maak hem graag
groetjes
Setske
Tessa zegt:
Ik heb je soeppie gemaakt voor 12 personen, het enige wat ik dubbel heb gedaan zijn de aardappelen en de bouillon (x2) en ik heb een flinke scheut ketjap toegevoegd, maar dat ik persoonlijke smaak natuurlijk de rest heb ik aangehouden zoals beschreven, mijn familie heeft nog nooit zo'n lekker mosterdsoepje gegeten, en dat zegt in mijn familie heel wat! Ik wil je dan ook enorm bedanken voor je recept! Ik heb een topper recept in handen!
Liefs van de hele familie :D
Bakkie zegt: