Recept
« Terug naar recepten
Zuidlimburgse Nonnevotten (12 stuks)
PT90M
Zuidlimburgse Nonnevotten (12 stuks)
Nonnevotten zijn typisch Limburgs en worden vaak gegeten tijdens carnaval maar ook met oud en nieuw.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuidlimburgse Nonnevotten (12 stuks) te bereiden
Zeef de bloem met het zout en suiker in een kom en maak in het midden een kuiltje. Los de gist op in de lauwwarme melk en giet dit mengsel in het kuiltje.
Smelt de boter maar laat deze niet te warm worden. Giet de boter in het kuiltje en kneed alle tot een soepel deeg. Laat dat 1 uur rijzen.
Kneed het deeg na het rijzen bog eens goed door. Maak dunne rolletjes van het deeg en leg daarin een knoop.
Bak de nonnevotten in het frituurvet (180C) goudbruin. Wentel ze,wanner ze nog warm zijn, door de suiker. Eet ze koud of warm.
Smelt de boter maar laat deze niet te warm worden. Giet de boter in het kuiltje en kneed alle tot een soepel deeg. Laat dat 1 uur rijzen.
Kneed het deeg na het rijzen bog eens goed door. Maak dunne rolletjes van het deeg en leg daarin een knoop.
Bak de nonnevotten in het frituurvet (180C) goudbruin. Wentel ze,wanner ze nog warm zijn, door de suiker. Eet ze koud of warm.
Mijn kookverhaal (Lambert de Bruijn)
Een nonnevot is een strikvormig gefrituurd zoet broodje, vandaar dat het ook wel bekend staat onder de naam strik. De betekenis van nonnevot is de kont van een non.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jenny Camps zegt:
katy zegt:
jennypiet zegt:
L.hesdahl zegt:
Luisa Navas zegt:
Probeer het, succes gegarandeerd.
m.j.verweij zegt:
R.M.v.Goethem-Rooden zegt:
Zonder anijs en niet bakken in reuzel, liefst in frituurolie, in reuzel niet geschikt omdat het vet stolt als de nonnevotten koud zijn. Daarbij is gebakken in olie ook nog gezonder.
louisa Navas zegt:
Het leukste is dat spanje dit ook zo eet.
Groetjes
Louisa Navas
[email protected] zegt:
eddie zegt:
Een vraagje. Als ik baking soda gebruik ipv gist neem ik aan dat het de zelfde hoeveelheid. Met zijn als gist klopt dat?
Groetjes eddie