Gebakken banaan: hoe maak je het?
Voordat je begint met het bereiden van gebakken banaan – ook wel pisang goreng genoemd – is het belangrijk dat je vier rijpe bakbanen hebt. Vervolgens pel je de bananen en snijd je deze in dikke plakken.
Meng vervolgens de volgende ingrediënten in een grote kom:
• 1 ei
• 225 gram bloem
• 1 theelepel bakpoeder
• 1 deciliter melk
• 3 eetlepels water
• 1 pakje vanillesuiker
• 3 eetlepels vanille
• Een snufje zout
Deze ingrediënten meng je tot een dik beslag. Laat het mengsel ongeveer een kwartiertje rusten.
Na een kwartier kan de olie in de wok verhit worden. Doop de plakken banaan nu aan beide kanten in het beslag, zodat ze goed voorzien zijn van beslag. Bak de banaan vervolgens 2 à 3 minuten per kant goudbruin en krokant. Haal de banaan vervolgens uit de pan en laat deze even uitlekken op keukenpapier.
Zoals ze in Indonesië zeggen: selemat makan!
Serveertip: Dien de gebakken banaan op als nagerecht met een bolletje roomijs. Om het helemaal af te maken, kun je hier nog een warme cashewnotensaus aan toe voegen. Hiervoor ben je 60 gram ongezouten cashewnoten nodig, 35 gram boter en 3 eetlepels honing. Smelt vervolgens de boter in een pannetje en roer hier de honing doorheen. Laat het sausje ongeveer 1 minuut zachtjes koken. Voeg tot slot de grofgehakte noten toe aan de saus en giet deze over de gebakken banaan heen.
Recept
« Terug naar recepten
Pisang goreng (gebakken banaan)
PT15M
Pisang goreng (gebakken banaan)
Pisang goreng (gebakken banaan)
Recept van:
littlegirl
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Anders
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pisang goreng (gebakken banaan) te bereiden
- Pel de bananen en snijd ze in niet te dunne plakken.
- Vermeng de ingredienten voor het beslag en maak er een dik beslag van.
- Laat het beslag ongeveer een kwartier rusten.
- Verhit de olie in de wok. Wentel de plakken banaan goed door in het beslag en bak ze aan beide kanten goudbruin en krokant.
Mijn kookverhaal (littlegirl)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Indo zegt:
Jay zegt:
Ik gebruik gewone zeer rijpe bananen dan blijven ze lekker zacht en is het gerecht wat zoeter.
Een puntje wat ik toch echt kwijt moet, wanneer je het pisang goreng noemt dan is de oorsprong niet china maar indonesie.
Selemat makan!
Gemma zegt:
Pel 4 grote bananen en snijd ze overlangs door. Klop 1 ei los met iets zout en 1 el water. Haal de halve bananen door het ei en rol ze door 100 gr.klapper. Bak ze in olie rondom mooi van kleur. Roer 4 el sinaasappelsap en 4 el oranjemarmelade of jam door elkaar en serveer als saus bij de bananen.
Barbara Metz zegt:
bametz-saffrie zegt:
Joke de Langen zegt: