Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje met Grimbergen donker
PT150M
Stoofpotje met Grimbergen donker
Een heerlijk stoofpotje met grimbergen donker recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
250 kCal energie
30 Gram eiwit
10 Gram vet
10 Gram koolhydraten
30 Gram eiwit
10 Gram vet
10 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jumbo met eigen inbreng
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje met Grimbergen donker te bereiden
1.Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2.Verhit in een braadpan de vloeibare margarine.
3.Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in 2 min. bruin.
4.Bak de wortel en kruidnagel 2 min. mee.
5.Schep de bloem, de mosterd en het brood erdoor en bak nog 1 min.
6.Schenk het bier en de bouillon in de pan en breng aan de kook.
7.Draai het vuur laag en dek de pan af met een deksel of vel aluminiumfolie.
8.Stoof het vlees in de voorverwarmde oven in 2,5 uur gaar.
9.Voeg de zilveruitjes en de komijn toe en bind de stoof met de allesbinder tot de gewenste dikte.
2.Verhit in een braadpan de vloeibare margarine.
3.Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in 2 min. bruin.
4.Bak de wortel en kruidnagel 2 min. mee.
5.Schep de bloem, de mosterd en het brood erdoor en bak nog 1 min.
6.Schenk het bier en de bouillon in de pan en breng aan de kook.
7.Draai het vuur laag en dek de pan af met een deksel of vel aluminiumfolie.
8.Stoof het vlees in de voorverwarmde oven in 2,5 uur gaar.
9.Voeg de zilveruitjes en de komijn toe en bind de stoof met de allesbinder tot de gewenste dikte.
Harry Löhr zegt: