Appelig en Stekelig
Datum: 15 augustus 2013 Categorie: Recepten, Eten en Drinken, Column Reacties: 7Hoi An,
Ze zijn onderweg! Nog een paar weken en we kunnen gaan oogsten. De appelbomen hangen dit jaar tjokvol! Dat was vorig jaar wel anders, toen hadden we een minioogst. Amper genoeg voor een appeltaart. Het armzalige aantal appeltjes was ook nog van een trieste kwaliteit en eigenlijk niet te eten. Gelukkig maakte het Maeyke niets uit, zij at die zure miniappeltjes met smaak op, maar aan ons waren ze echt niet besteed.
Vandaag hebben we de eerste appel verwerkt in een bobotie schotel. Echt rijp was hij nog niet, dus dat kan beter. Even geduld nog.
Vanavond ben ik ook begonnen mij een weg te banen naar dat lieve kleine appelboompje met die mooie knalrode appeltjes. Ik heb het veldje waarin het boompje staat nogal verwaarloosd waardoor hij nu midden in een enorme bos brandnetels staat. Ik moet ze er een voor een uittrekken, dus het is hele klus, maar als het nog een paar avonden droog blijft kom ik een heel eind. De prikhanden die ik er aan overhoud, ondanks de handschoenen, heb ik er best voor over. Staan er eigenlijk brandnetelrecepten op KookJij? Of heb jij wel eens brandnetelsoep gekookt? Ik heb geen idee hoe dat smaakt, maar gezond is het in ieder geval. Brandnetels barsten van de vitamine C en de mineralen. Ze bevorderen de weerstand zodat infecties en b.v. griepjes kunnen worden voorkomen.
Ik denk dat we best iets nuttigs met die enorme stapel netels kunnen doen door er iets gezonds en lekkers van te maken. Dan hebben ze tenminste nut.
Dus, als je trek hebt dan kook ik brandnetelsoep in het weekend. Jullie zijn van harte welkom! Enne....mocht blijken dat toch niet lekker is, dan is de Chinees vlakbij....
Laat maar even weten!
En verder: begin maar vast potjes te sparen, want de appels voor de appelmoes zijn bijna klaar!
Knuf,
Nic.
Mark Klaver
Jordy
Bas doolaar
Harry Löhr
André