KookJij

Reacties op dit blog

Derbyke

Derbyke zegt:
ingrediënten
Porties: 12

200 gr witte bloem
175 gr volkorenmeel
4 1/2 theelepel bakpoeder
1 1/2 theelepel zout
5 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 (330 ml) blikje of flesje bier


Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 50 minuten
1.
De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23x12 cm licht invetten.
2.
In een grote kom bloem, volkorenmeel, bakpoeder, zout en basterdsuiker mengen. Het bier toevoegen en tot een stijf deeg roeren of kneden. Het deeg in de ingevette bakvorm scheppen.
3.
50-60 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een cocktailprikker schoon uit het midden van het brood verwijderd kan worden.

Even gaan kijken op google hoop dat je een beetje geholpen bent.
Groetjes van ons 3tjes
Hans de Vos

Hans de Vos zegt:
Hoi Jake,
Ik heb wel een bier-mosterdbrood recept voor je.
Als je dat hebben wil?
Wel lekker, heb het al eens gemaakt!
Groet,
Hans de Vos
Hans de Vos

Hans de Vos zegt:
En dit komt van internet, lijkt me ook wel OK.
(je kunt altijd varieren door een ander biertje te kiezen)
groet,
Hans

Ingrediënten
Porties: 12
200 gr witte bloem
175 gr volkorenmeel
4 1/2 theelepel bakpoeder
1 1/2 theelepel zout
5 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 (330 ml) blikje of flesje bier
Bereidingswijze:
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 50 minuten
1.De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23x12 cm licht invetten.
2.In een grote kom bloem, volkorenmeel, bakpoeder, zout en basterdsuiker mengen. Het bier toevoegen en tot een stijf deeg roeren of kneden. Het deeg in de ingevette bakvorm scheppen.
3.50-60 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een cocktailprikker schoon uit het midden van het brood verwijderd kan worden.
anna

anna zegt:
He, grappig, Hans,

Is hetzelfde recept wat Hilde ook heeft gegeven op de blog;-)

Groetjes,
Anna.
KookJij.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten