200 gr witte bloem
175 gr volkorenmeel
4 1/2 theelepel bakpoeder
1 1/2 theelepel zout
5 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 (330 ml) blikje of flesje bier
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 50 minuten
1.
De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23x12 cm licht invetten.
2.
In een grote kom bloem, volkorenmeel, bakpoeder, zout en basterdsuiker mengen. Het bier toevoegen en tot een stijf deeg roeren of kneden. Het deeg in de ingevette bakvorm scheppen.
3.
50-60 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een cocktailprikker schoon uit het midden van het brood verwijderd kan worden.
Even gaan kijken op google hoop dat je een beetje geholpen bent.
Groetjes van ons 3tjes
En dit komt van internet, lijkt me ook wel OK.
(je kunt altijd varieren door een ander biertje te kiezen)
groet,
Hans
Ingrediënten
Porties: 12
200 gr witte bloem
175 gr volkorenmeel
4 1/2 theelepel bakpoeder
1 1/2 theelepel zout
5 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 (330 ml) blikje of flesje bier
Bereidingswijze:
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 50 minuten
1.De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23x12 cm licht invetten.
2.In een grote kom bloem, volkorenmeel, bakpoeder, zout en basterdsuiker mengen. Het bier toevoegen en tot een stijf deeg roeren of kneden. Het deeg in de ingevette bakvorm scheppen.
3.50-60 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een cocktailprikker schoon uit het midden van het brood verwijderd kan worden.
Is hetzelfde recept wat Hilde ook heeft gegeven op de blog;-)
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Reageer op dit blog
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor onze privacy- en cookiebeleid.
Door op akkoord te klikken of door gebruik te maken van deze website geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Mark Klaver
Jordy
Bas doolaar
Harry Löhr
André